Семейство Василеви са бегълци, издирвани от Интерпол, а не жертви

https://svobodnoslovo.eu/komentar/semeystvo-vasilevi-sa-begalci-izdirvani-ot-interpol-a-ne-zhertvi/24638 SvobodnoSlovo.eu
Семейство Василеви са бегълци, издирвани от Интерпол, а не жертви

Опитвам се да се разчувствам от откритото писмо на Антоанета Василева до президента Румен Радев, но не се получава. Сигурно съм крайно коравосърдечен.

Нека поясня за онези, които не са наясно с поредния епизод от сапунката "Гражданинът Цветан Василев срещу държавата". Този път съпругата на банкера, професор Василева, търси съдействие от държавния глава, защото дъщеря й Радосвета е издирвана от прокуратурата за пране на пари, а вече е и с международна заповед за арест. Младата госпожица Василева е духнала от страната преди година и не благоволява да се яви за разпит пред следствените власти, нито да си получи обвинителния акт.

Наглед сюжетът е покъртителен. Една майка проси за милост, изплаква непрежалимата си болка, задето въвличат детето й в пошлата война срещу бащата.

Да беше обаче толкова просто...

Истината е, че цялото семейство Василеви са бегълци от закона. Истината е, че цялото семейство Василеви са клиенти на Интерпол, обявени за издирване с червена бюлетина. Истината е, че цялото семейство Василеви разкатаха фамилията на хиляди българи, заграбвайки спестяванията им.

Семейство Адамс от Корпоративна търговска банка.

„Преди моето семейство да бъде безскрупулно нападнато от българската мафия, бях редовен професор по икономика в България и допринасях за развитието на българската наука и образование, тъй като вярвам, че младите хора са нашето бъдеще...", пише г-жа Василева до президента Радев.

Семейството й обаче не е било нападано от българската мафия. Напротив, то обслужваше мафията години наред, беше се превърнало в неин финансист и касиер. Наглостта им стигна дотам да заграбят символното за софиянци заведение "Кристал" и да го превърнат в лична резиденция, парадирайки с показен лукс.

Цветан Василев бе вся и всьо, капо ди тути капи, изкупуваше медии и политици на килограм, вдигаше и сваляше правителства, въобрази си дори, че ще става министър-председател чрез инженерната си партия ББЦ.

Василеви и до сега клатят държавата посредством придворни журналисти, вместо да се върнат и да застанат почтено пред българското правосъдие.

Защо Радосвета Василева имала издадена заповед за арест? Ами защото се укрива, професор Василева, защото има закони, които трябва да се спазват, а тя се държи като обикновен криминален престъпник, вероятно подучена от баща си.

Какво ще се случи с всеки друг редови българин, ако не се яви на разпит? Ако властите го издирват с години? Вашето семейство по-привилегировано ли е от останалите? Или вие сте великите тарикати, които "дисиденстват" из петзвездите хотели на Европата и изсипвате стотици хиляди долари на американски адвокати да ви защитават, а нас кучета ни яли?

Нахалството ви, госпожо, стига дотам да питате президента Радев:

"Как се чувствате като президент на държава, управлявана от мафията?"

А вие как се чувствате като съпруга на международен аферист, беглец от правосъдието, издирван от Интерпол, измамил хиляди вложители? Отговорете си първо сама на този въпрос, преди да ни пробутвате сантиментално-мелодраматични писания от типа "клетата майка и измъченото й чедо"

Автор: Недялко Недялков

Писмото на Антоанета Василева до Румен Радев е фарс, клета мелодрама. Семейство Василеви са бегълци, издирвани от Интерпол, а не жертви

http://pik.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.