ШМЕНТИ КАПЕЛИ

https://svobodnoslovo.eu/komentar/shmenti-kapeli/44220 SvobodnoSlovo.eu
ШМЕНТИ КАПЕЛИ

Няма налично описание на снимката.

Преди седмица пуснах пост защо родните власти (НАП) лъжат, че не могат да проверяват Nexo, респективно българската му фирма, респективно българското поделение Ен Ди ЕС и респективно босовете на Nexo, които имат имоти по света за стотици милиони, но не са регистрирали такива доходи пред данъчните.

Ето го:

НЯКОИ РОДНИ ДЪРЖАВНИ ЛЪЖИ…

И NЕXO

https://www.facebook.com/grigor.lilov/posts/pfbid02fkrNLfQ6b1E21SCGktSbVaAp8UhPiUSUkUAG56qD8h8usGvRBPSmZqStyyPpwUtul

Хъката-мъката, но нямаше как да се мълчи на фона на международно разследване. И затова финансовият министър Росица Велкова-Желева си отвори устата и съобщи за извършени ревизии на NЕXO, влезли в сила, по които са установени „особено големи задължения”.

Остава обаче да запитам защо тогава родното поделение на Nexo не фигурира в списъка на големите длъжници? Остава да запитам какво е направила НАП във връзка с тези „особено големи задължения”? Остава да запитам и кога ще благоволят ни съобщят за „особено големи задължения” или тяхната липса вече не на фирмата - част от криптоструктурата, а на физическите лица - мултимилионерите от NЕXO, които са български граждани и подлежат на подоходно облагане? И колко са тези „особено големи задължения”, понеже не са многомилионни? И кога ще опровергаят алабализмите, че дейност по „набиране” у нас е нямало, при условие, че финансовите операции в криптосвета по принцип са анонимни.

Росица Велкова-Желева заяви, че не може да даде данни за печалбата на българското поделение на Nexo – Eн Ди ЕС, понеже те били непублична данъчна и лична информация. (нелепица - не са защитени данни) Е, ами аз ги давам (виж скрийншот). В мен възникват много въпроси във връзка с тези числа и техни разминавания във връзка с различните таблици. Например в паричните потоци тези 5 116 000 лв. годишно (426 333 лв. средномесечни разходи) за възнаграждения и осигуровки на висококвалифицирания персонал от над 400 души програмисти и др. високообразовани младежи с по няколко езика, които, както се твърди, били на щат във фирмата, са пълни шменти-капели, както се изразяваше Бойко Борисов.

Остава въпросът ще се проверят ли данъчно свързани фирми и лица , вкл. и прехвърляни капитали – от Мирастар ООД през И Пи Ай до Наксия и др. , от Ареф Заки Муджид до Саад Залдоски, ще се провери ли възлагането и превъзлагането на дейности по няколко пъти, та дори и персонала, който счетоводно е възможно да е воден едновременно в различни Нексо и свързани с него структури?

Григор Лилов

2 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.