СТРАХЪТ ОТ ДЖЕНДЪРЩИНАТА ВРЪЩА ЕМИГРАНТИТЕ

https://svobodnoslovo.eu/komentar/strahat-ot-dzhendarshtinata-vrashta-emigrantite/142865 SvobodnoSlovo.eu
СТРАХЪТ ОТ ДЖЕНДЪРЩИНАТА ВРЪЩА ЕМИГРАНТИТЕ

СТРАХЪТ ОТ ДЖЕНДЪРЩИНАТА ВРЪЩА ЕМИГРАНТИТЕ

В последно време зачестяват съобщенията, че все повече българи, емигрирали на Запад, се връщат в Отечеството. За първи път броят на напусналите страната ни изглежда по-малък от броя на завърналите се.

Причините са различни. Може би най-съществената е страхът, че децата могат да попаднат в мрежите на педофилски и джендърски групи, които вилнеят в Европа и Северна Америка и да бъдат подмамени да си сменят пола. Знаем, че в някои страни и щати родителите са заплашени от строги наказания, вкл. затвор, ако се противопоставят на операцията. На тях дори им е забранено да увещават детето си да се откаже от смяната на пола. Как българинът ще понесе безропотно детето му, родено момче, да стане момиче или обратно?

Сред другите мотиви за завръщането се изтъкват нарастващата престъпност там, наркоманията, мигрантските безчинства и тяхната безнаказаност, кризата, която се усеща на някои места, особено в Европа.

Явно хората чувстват, че идват злокачествени промени. ЕС е заплашен от крах, предупреди Марио Драги, бивш шеф на ЕЦБ. За да се предотврати били нужни 800 милиарда евро инвестиции. Брюксел ги няма. Няма и да ги има. Още по-неприятно - планът на Тръмп предвижда възстановяването на Украйна да бъде поето, т.е. платено от Европа. Колко удобно! Натоварят ли го с това бреме ЕС няма да издържи и година. Морган Стенли плаши, че предстои срив на еврото. Песимизмът нараства и поради некадърното ръководство на ЕК. Виждаме, че Германия, изплашена от мигрантския наплив, връща контрола по границите си. Шенген пак става мираж. Швеция давала 34 000 долара на всеки мигрант с шведско гражданство, ако си върне паспорта и се махне завинаги от страната. Явно привлекателността на тази част на света намалява за сметка на недостатъците.

На фона на страховете за децата и бъдещето България може да стане спасителен бряг за емигрантите. Тук еднополови бракове няма, педофилството се преследва и джендърската пропаганда в училище е забранена. Противозаконно е децата да бъдат скланяни да си сменят пола. Истанбулската конвенция е противоконституционна. Не сме в еврозоната, мигрантите не са толкова много, не се заседяват и все още биват контролирани. Т.е. има още добри неща, които не оценяваме, защото ги приемаме за нормални. Но явно те имат значение за хората, които не могат да се примирят с извращенията, особено тези, застрашаващи децата им.

Тенденцията за връщане на българите би била глътка кислород за демографското задушаване и националното застаряване. Емигрантите ще дойдат с опита и парите си, ще ги вложат някъде. Всичко би било много полезно, необходимо е властта да си постави за цел завръщането им, да им създаде условия да се почувстват добре, обгрижени, уважавани, подпомагани. Израел е разработил цяла наука как се прави това. В нашите условия се изисква също смяна на досегашната прахосническа и слугинска политика, повече национализъм, подкрепа на инициативността, борба с джендърщината, корупцията и престъпността, бариери пред мигрантите. Ползите, които държавата и обществото биха извлекли, заслужават всички усилия и промени на политиката, които се изискват. 

( Из предаването “ Не се страхувай “ с Васил Василев, излъчено на 16 септември 2024 г. по Евроком )

2 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.