Свобода или смърт вече е равно на Пеевски и мафията или ние

https://svobodnoslovo.eu/komentar/svoboda-ili-smart-veche-e-ravno-na-peevski-i-mafiyata-ili-nie/14409 SvobodnoSlovo.eu
Свобода или смърт вече е равно на Пеевски и мафията или ние

Каквото й да решат управляващите на т.нар. „коалиционен съвет“, да знаете, че става дума за много пари. Ще го формулират по друг начин, но целта е да запазят властта и да излъжат протестите. Те презират хората на площадите, алчни са и живеят в някакъв свой свят, който няма нищо общо с реалността.

Заглавието само на пръв поглед изглежда крайно. Ножът е опрял до кокал. Ако остане правителството, с хора, васални на Пеевски-Доган, това означава продължаване на кражбите, корупцията, сделките на тъмно, диктатура на прокуратурата, преследване на инакомислещите, 111-то място по свобода на словото. И разбира се – последни в Европа по всичко, свързано с качеството на живот. И първи по всичко лошо. До това дъно ни докара моделът #Кой.

Спасението е в тоталната промяна, която няма да стане за нула време, но ако не започне сега - сме обречени.

Светът е зает с COVID 19. В ЕС коронавирусът върви в комплект с високомерието към периферията и незаинтересованост към пълзящия диктаторски режим у нас.

В Гърция през ноември 1973 г. студентите се изправиха срещу военната хунта. Подкрепиха ги техните родители и стотици хиляди гърци. Изпратиха танкове да ги смажат. Не успяха. Полицаи и военни минаха на страната на протестиращите. Хунтата падна.

За последен път тук сме правили нещо подобно през април 1876 г, Съединението и отчасти през ноември 1989 г., - като порив и надежди, - но с много уговорки.

Днес няма да изпратят армията срещу площадите. Не защото не им се иска, а защото евентуално ще им дръпнат ушите отвън… Но подлостите са не по-малко гадни: провокации, опити за разцепление на протестиращите, шикалкавене, дискредитиране на активисти, изчакване хората от чужбина да се върнат там, обещания и пр. Ако оцелеят, ще се разправят брутално с активистите на протестите и неудобните, които мътят водата на мафията. Гаранция! Това го могат.

Обществото ще затъне в тинята на страха и демотивацията. Нова мигрантска вълна ще докара демографската криза до катастрофа.

Нацията си отива. Управляващи и партньорите им мафиоти нямат нужда от будни граждани. Данъкоплатците им стигат, за да си делят бюджета и парите от Брюксел. Така прави глутницата. По-силните разкъсват периодично по-слабите, докато останат само тези, които ще закрият България. Това са техните разбирания за демокрация, благополучие, парламентарна република, конституция, върховенство на закона, борба с корупцията, грижа за здравето, образование, стандарт на живот и пр. Формулирано в едно изречение в стилистиката на Пеевски: Мърши, да мрат!

„Мършите“, наричани с още десетина епитета, се опитват да спасят бъдещето – своето, на страната и на следващите поколения.

Затова ни остана само: Свобода или смърт!

Огнян Стефанов

https://frognews.bg/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.