Тръмп срещу неолибералната машина – ще успеят ли да го спрат?

https://svobodnoslovo.eu/komentar/tramp-sreshtu-neoliberalnata-mashina-shte-uspeyat-li-da-go-sprat/133283 SvobodnoSlovo.eu
Тръмп срещу неолибералната машина – ще успеят ли да го спрат?

Интересите на тези, които спонсорират щедро глобалистка външна политика, влизат в остро противоречие с целите и вижданията на Доналд Тръмп

Алекс Сорос прогнозира “края на демокрацията” и “гражданска война”, ако Тръмп спечели втори мандат

Ако доскоро предупрежденията на Доналд Тръмп, че някои от най-големите спонсори на настоящия президент на САЩ Джо Байдън, по-конкретно Джордж Сорос и Рокфелер-младши, са и сред най-активно финансиращите различни протести в подкрепа на различни миграционни, ултралеви и радикални искания, бяха приемани по-скоро с насмешка, наскорошно разследване на едно от най-авторитетните американски издания – "Политико", установи, че те оказват финансова подкрепа и на организатори на пропалестински демонстрации.

Според изданието, зад протестите в Колумбийския и други американски университети стоят организациите Jewish Voice for Peace и IfNotNow, които се финансират от фондацията "Tides", основана от Джордж Сорос и получаваща средства от Бил и Мелинда Гейтс. Наследниците на основателя на Hyatt Hotels пък, Corporation Сюзън и Ник Прицкер, също оказват подкрепа на различни сдружения, които защитават правата на палестинците.

По този начин, безспорно, въпросните кръгове още повече разпалват и антиизраелските настроения в страната, които в последните месеци се засилват все повече. Същите са и за по-радикална военна подкрепа за Украйна, като по този начин подкрепят ескалацията на конфликта, изключвайки всякаква възможност за мирно решение на продължаващата вече две години война.

Последните действия на финансирани от тях организации и хора, включваха и превземането на сграда в кампуса на Колумбийския университет, където маршируваха под скандирания „Свободна Палестина“. Лагерът им стоя в университета почти две седмици, докато най-накрая ръководството не поиска съдействие от полицията, след като стана ясно, че сградата "Хамилтън Хол" е била окупирана и подложена на вандалски прояви.

Това не е единственият университет в САЩ, в който през последните седмици имаше подобни прояви. Зад протестите, които се обявяват за солидарност с Палестинската кауза, стоят доста по-радикални и конкретни искания, като бойкот на всички компании, които работят с Израел. А същите тези, спонсориращи протестите, са и срещу Доналд Тръмп, който уверено е поел към още един президентски мандат.

Не престават опитите да се създаде паника сред избирателите, като различни неолиберални медии непрекъснато споделят размисли на Сорос-младши например, който неотдавна пое контрола върху огромната 25-милиардна империя на баща си, давайки категорично обещание, че ще използва парите на семейството в подкрепа на крайнолеви каузи. В различни публикации Алекс Сорос дори прогнозира “края на демокрацията” и “гражданска война”, ако Тръмп спечели втори мандат тази година. Сорос-младши не крие и близостта си с настоящия президент Джо Байдън, като за по-малко от година буквално десетки пъти е посещавал Белия дом, осигурявайки и милиони долари на Демократическата партия. Цялата тази машина активно работи срещу Тръмп, упражнявайки влияние и върху висши длъжностни лица в Конгреса. Синът на Джордж Сорос, за разлика от баща си, е доста по-открит и още по-краен в намеренията и целите си. Той е ултраглобалист, ултрарадикалист, който не пести средства и време за налагане на следваната от него визия за света.

И ако Европа е твърде слаба, за да се противопостави по какъвто и да е начин на това, единственият сериозен и мощен отпор, който получават Сорос и подобните нему, идва по посока на Доналд Тръмп. Неговото евентуално завръщане в Белия дом ще означава и отслабване на позициите на неолибералния глобалистичен естаблишмънт. Това налага спешни мерки, които включват и десетките дела срещу него, които особено в последните месеци очевидно му пречат да води още по-активна и ползотворна кампания за президентските избори през ноември.

Позициите му, касаещи ситуацията в Израел и войната в Украйна, също са предпоставка за още по-яростни атаки срещу него. Посланията му, че има разработени планове за мирно разрешаване на конфликтите и в двете конфликтни точки, по никакъв начин не обслужват интересите за милиарди, базиращи се на максимата „Колкото повече войни, толкова повече пари”. Интересите на същите тези, които спонсорират щедро глобалистка външна политика, влизат в остро противоречие с целите и вижданията на Доналд Тръмп. Именно от Тръмп, и това отлично го знаят Сорос, Рокфелер и всички, които дирижират от години събитията, може да тръгне промяната.

Остават буквално месеци до президентските избори в САЩ, а е факт, че примката около него се затяга все повече и повече. На везната са „нормалното”, което той, с всичките си недостатъци, олицетворява, и пагубният за нациите глобализъм, който обаче носи милиарди на кукловодите. А неолибералната машина е безпощадна в опитите си да продължи да дирижира световните събития.

Автор: Виктория Георгиева

trud.bg

2 Коментара

Свиркаджийка и объркана персона

преди 1 седмица

Не разбрах, авторката-свиркаджийка какво против има палестинците и правото им на самоопределение гарантирано от Хартата на човека и ООН да имат собствена държава? И като каква точно се подлага на ционистите, които са по-голямо зло и от фашистите? А дали ще е идиота Тръмп или насрания Джо, разликата е в марката памперси. Ало, каката, малко секс ще ти избистри празната кратуна, миличка!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.