Трябва да си критично прост, за да не разбираш, че няма как да има истинска демокрация

https://svobodnoslovo.eu/komentar/tryabva-da-si-kritichno-prost-za-da-ne-razbirash-che-nyama-kak-da-ima-istinska-demokraciya/145180 SvobodnoSlovo.eu
Трябва да си критично прост, за да не разбираш, че няма как да има истинска демокрация

Трябва да си критично прост, за да не разбираш, че няма как да има истинска демокрация, когато едната алфа корпорация има пари, медии, платени политически поплювковци и финансиране от чужда държава в размер на милиони годишно за проекти в стил Уча.се, АКФ, ДЦ, ЦИД и пр. 

Трябва да си невероятно прост, за да вярваш, че противостоящата им корпоративна схема, която има приблизително същото отношение, но си черпи парите от схеми, също е различна. 

Трябва да си забележително прост, за да виждаш успех в усилията на някоя от групите, охулвайки останалите участници по линията "вие сте мекерета на ЕС" и "слуги на Путин". 

Всички, които се усещат между границите, всъщност са мислещата част от обществото, от които се очаква решение, а не поредната сглобка за поредния транш от АзаБГ, грантовете на Сорос, парите от ЕС или рублите/юаните. 

Да си знаете.

Виктор Димчев

1 Коментара

Мирмидон

45 minutes before

Кви рубли, нали нацвъкахте санкции навсякъде?

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.