Вашингтон прехвърли напълно Украина на "плещите на Европа"

https://svobodnoslovo.eu/komentar/vashington-prehvarli-napalno-ukraina-na-pleshtite-na-evropa/129864 SvobodnoSlovo.eu
Вашингтон прехвърли напълно Украина на "плещите на Европа"

Вашингтон прехвърли напълно Украина на "плещите на Европа".

Оцеляването на Украйна е в опасност, каза шефът на Пентагона и се опита (безуспешно б.а.) да убеди съюзниците, че Съединените щати са ангажирани с Киев, предаде "Ройтерс".Остин коментира темата в момент, когато САЩ са изчерпали парите за въоръжаване, а председателят на доминираната от републиканците Камара на представители Майк Джонсън отказва да свика гласуване на законопроект за одобряване на 60 млрд. нова помощ.

Последният им вариант е отпускането на заеми.

Остин ръководи месечната среща, на контактната група, която се провежда във военновъздушната база Рамщайн в Германия, на около 50 съюзници, които губят войната в Украйна.

Европейската подкрепа става все по-ключова, докато САЩ се измъкват от помощ за Украйна,а енергията им е фокусирана върху войната в Газа. Без САЩ, няма начин Европа да компенсира липсите.

НАТО приключи със запасите.

И все пак се надявам на по-добри дни за България,защото българския евроатлантизъм се самоубива и славаукраинците понасят сериозни щети.

Йордан Халачев

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.