ВЪЗРОДИТЕЛЕН ПРОЦЕС (ПО КИРО И АСЕН)

https://svobodnoslovo.eu/komentar/vazroditelen-proces-po-kiro-i-asen/115708 SvobodnoSlovo.eu
ВЪЗРОДИТЕЛЕН ПРОЦЕС (ПО КИРО И АСЕН)

Ще сменяте името на болница “Пирогов”?
Страшна идея.
Пак сме там, откъдето тръгнахме през 1989-та.

“Патриотичната” идея на Възродителния процес на комунистическата партия беше всички у нас да имат “правилните” имена.
Без оглед на историята на един човек, на произхода му, на роднините му, вярата му и себесъзнанието му - Хасан трябваше да се казва Асен.
И много българи харесваха това. Така им каза да правят Партията.

И днес е така. Днес на бившия Хасан, бившия Асен вече искат да му сменят името. Това е единствената ви държавна политика.
Днес отново върви Възродителен процес с марката на Киро и Асен. И той няма нищо общо с българското Възраждане, защото дори не е патриотичен в кавички.
Той е смяна на имената така, само за да се харесваме на Посолството.

Нека играем тази игра безкрупулно, както я играеха комунистите, вашите “врагове”.
Нека сменим името на “Пирогов”. Нека го кръстим на единствената западна медицинска сестра имаща нещо общо с нашата история.
Многопрофилна болница “Найтингейл”. Как ви звучи?
Сестра Найтингейл има нещо общо с нашето здравеопазване така както ППДБ имат с държавата България - и в двата случая явно става дума за отвличане и откуп.

Прекръстете всичко. Всяко улица, всяко бунище в края на улицата. Изтрийте глупавата история на всеки един от нас. Махнете старите надгробни паметници на всички хиляди мъртъвци с руски имена. После на тия с милионите цигански, турски и български имена. Те не са типични за нашия европроект.

Вашата “промяна” се оказа нищо друго освен фашистски “възродителен” процес, пред който патриотарите комунисти немеят.
Сменете всичките ни имена. Всичко. 
И като смените името на Пирогов, сменете пак и името на Асен, бившия Хасан.
Мисля, че Джейсън му отива повече и ще оправи всички проблеми на Хасан, пардон Асен, пардон - Джейсън.
Така както ще изчезнат всички проблеми в здравеопазването като махнете табелата “Пирогов”.
Вие сте просто правителство, чийто враг са табелите. Като изпуснати от токсикологията на Пирогов абстинентни хора с отвертки, които бълнуват смяна на табелите.
Други проблеми нямате, ясно е.

Мартин Карбовски

https://www.lentata.com/

5 Коментара

Крис

преди 8 месеца

Че как иначе? Трябва да следваме светлия пример на Украйна, чийто настоящ президент е очевидно някаква странна кръстоска между Чърчил и Вашингтон, и въпреки цялото малоумие, което струи от думите му, най-вероятно ще влезе в следващите учебници като общоевропейски пример за демокрация, а не като безроден корупционер на най-високо ниво, изнудващ постоянно за оръжие и пари, какъвто е всъщност. И това върви там много отдавна, през 2015 г. в Одеса претопили паметник на Ленин, на когото всъщност би трябвало да са благодарни, защото на него дължат съществуването си в границите, които искат да си върнат, и от него направили паметник на Дарт Вейдър, единствен по рода си в света. Като се замисли човек, е много показателно за това, което се случва сега в света.

Коментирай

#koй

преди 8 месеца

това е социална шизофриния

Коментирай

#koй

преди 8 месеца

това е социална шизофриния

Коментирай

избирател

преди 8 месеца

И най-лошото е, че няма кой да ги спре тия откачалки.

Коментирай

Народ

преди 8 месеца

Има кой да ги спре. Това сме ние всички - Народът. И не само чрез изборите. Ако пак опорочат резултатите чрез софтуер или лошо сборуване, ще излезем на улицата. Стига сме си навирали главите в пясъка!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.