Властолюбци, гневът на търпелия е опустошителен!

https://svobodnoslovo.eu/komentar/vlastolyubci-gnevat-na-tarpeliya-e-opustoshitelen/26061 SvobodnoSlovo.eu
Властолюбци, гневът на търпелия е опустошителен!

 

Властолюбци, гняв, търпелия, опустошителен! И много скоро върхушката на ГЕРБ ще го изпита на гърба си! Навярно и вие сте си мислили, сравнявали и сте стигали като мен до кривата круша с печален извод. А той е: само нашият многострадален народ може да търпи вече четвърт век да беснеят над бащино му огнище некадърни властолюбци. Сигурен съм, че нито поляци, нито чехи, нито унгарци и месец не биха траяли чудовищната некадърност – и то с мерак за трети мандат! на ГЕРБ.

Щяха още преди двайсет и пет години с гняв да пометат оперетния Филип Димитров, скования Любен Беров, нямаше да чакат ЦРУ да спретне цветна революция на Виденов и да гледат безучастно безогледната и бандитска разпродажба за жалки пари при Костов.

Но нашият народ е хванал шия от 500- годишния хомот и търпи. И като търпи, създава идеално прикритие за гангстерско управление и мачкане на милиони от два процента богаташи.....

Пием кротко кафе с писателя Станислав Сивриев на тарпазана в неговата къща - някога. Боженци е утихнало, въздухът чист – с нож да го режеш... Сърбам турското кафе и кой знае откъде ми дойде на ум да питам: коя е най-голямата добродетел на българина?

Сиврията ме прониза с едното, виждащото око, и без да му мисли рече: търпението.

Аз продължавах с въпроси ни в клин, ни в ръкав : а кой е най-големият недостатък?

И пак бърз отговор: търпението.

Тогава взех отговорите като игра на думи, сега виждам колко жестоко точен е бил.

Китайските поговорки са далеч по-мъдри от нашите. Една от тях гласи: Страхувайте се от гнева на търпеливия – той е опустошителен!

http://pogled.info

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.