ВОЕННИЯТ МИНИСТЪР КАТО МИТЬО ПИЩОВА: ЧЕРПИ ОПОЗИЦИЯТА С БИРА-СКАРА!

https://svobodnoslovo.eu/komentar/voenniyat-ministar-kato-mito-pishtova-cherpi-opoziciyata-s-bira-skara/22715 SvobodnoSlovo.eu
ВОЕННИЯТ МИНИСТЪР КАТО МИТЬО ПИЩОВА: ЧЕРПИ ОПОЗИЦИЯТА С БИРА-СКАРА!

На 1 май Каракачанов влезе в кожата на Бай Ганьо и галантно покани шефката на опозицията на … бира. Не спомена за мешана скара, но изискано уточни, че ако по тъмна доба Нинова не е седнала на агнешко, да заповяда на вицепремиерската софра.

Даже не искам да си представям кръчмарското поведение на Алековия герой при общуването му с чужди министри. Представяте ли си как галантно кани на "Бира-скара" министрите на отбраната на Германия и Франция – госпожите Урсула фон дер Лайен и Флоранс Парли?...

Като първи думбазин на войската, час по-късно гръмко заповяда на бойната авиация да участва в празника на …ЦСКА.

Втрещените от туй безумие ще попитам: Има ли и един военен министър в ЕС, който ще остане на поста си и една минута, ако нареди на Военновъздушните сили да обслужват футболен отбор?

Видимо подразнен от 20-хилядния първомайски протест, в края на пледоарията си трапезният войвода призова да спрат Байганьовските изпълнения...

Да, нещата се изясниха. Ето защо изхвърлиха Алековите фейлетони от учебните програми. Щото в "Разни хора, разни идеали" припознаваме македонстващия Бай Ганьо от партийната кръчма на "Пиротска":

"Ама хубава е пустата му Македония. Имат право македонците дето толкова милеят за нея. Еле тази Солунска митница... Ех, че келепир майка му мечка!…че да се курдисам аз тебе на митницата па сетне отегли се на Охридкото езеро…издигни си една вила…ей, туй се казва патриотизъм…”

Много Байганьовци са министерствали, но този с каската е уникален.

Велизар Енчев

Снимка на Велизар Енчев.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.