Все по-често ме изумява нравоучителния и полупросташки тон във ФБ на някои нашенци, които живеят в чужбина

https://svobodnoslovo.eu/komentar/vse-po-chesto-me-izumyava-nravouchitelniya-i-poluprostashki-ton-vav-fb-na-nyakoi-nashenci-koito-zhiveyat-v-chuzhbina/26585 SvobodnoSlovo.eu
Все по-често ме изумява нравоучителния и полупросташки тон във ФБ на някои нашенци, които живеят в чужбина

Все по-често ме изумява нравоучителния и полупросташки тон във ФБ на някои нашенци, които живеят в чужбина. Те постоянно обвиняват българите, които живея в нашата страна, че не ги разбират "тези работи" и са много изостанали. Само щото "нашенците" били живеели в чужбина.

Самият факт, че си напуснал България не те прави по-интелигентен, стойностен и знаещ от тези, които са си останали по родните места. Снизходителният и нравоучителен тон е релефен признак за неинтелегентност и липса най-малкото на възпитание.

Повтарянето на наратива от 90-те на миналия век в нравоучителните тиради е сигурен признак за липса на елементарна грамотност и отсъствие на ментално развитие за сметка на консуматорските пориви. Но слава Богу!

В чужбина живеят и много изключителни наши сънародници, които следят пулса на родината и вникват в процесите, които протичат у нас. Преживяват искрено, това което се случва в България.

Всички трябва да бъдем единни, да се уважаваме, да се вслушваме един в друг и да си помагаме. Това е задължително ако искаме да видим светлина в тунела, но не от насрещния влак.

Боян Чуков

3 Коментара

Iozeff

преди 1 година

Този път Чуков се е объркал много! Жалко е че формира мнението си ,четейки ФЕйсбук!

Коментирай

Иванов

преди 1 година

" В чужбина живеят и много изключителни наши сънародници, които следят пулса на родината и вникват в процесите, които протичат у нас. " МАЛКО СА ТЕЗИ БЪЛГАРИ Г-Н ЧУКОВ , а картината у нас е просто замъглена от родните медии до степен на пълна загуба на национален дух, на национално достойнство, без което всичко е престъпно профанизирано. Само няколко сайта и една шепа истински българи се опитват да дават истината, заглушавани от масовоя вой на платените медии. Никой не се опитва да даде истинска геополитъическа картина, реалните перспективи на сегашните световни, необратими промени и абсолютно дебилното поведение на т.н. атлантически партии. Останалите, черноморски средиземноморски и тихоокеански партии още не са се появили.

Коментирай

Иванов

преди 1 година

Една наистина реална оценка на настояшното ни битие и липсата на всякаква перспектива в нашия непробуден колониален сън. "Проф. Иво Христов: България е изцяло деградирала. Партньорите ни са наясно с жалкото ни състояние" Епицентър

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.