ЗА ГРЕШКИТЕ В ГОВЕДОВЪДСТВОТО

https://svobodnoslovo.eu/komentar/za-greshkite-v-govedovadstvoto/53976 SvobodnoSlovo.eu
ЗА ГРЕШКИТЕ В ГОВЕДОВЪДСТВОТО

 

С голяма доза забавление наблюдавам геополитиката. Без съмнение съм далеч от сериозните анализатори, едни от които са били дипломати или разузнавачи и съответно имат базови познания, както и други, на които им говорят звездите и окултното, та знаят, ще направя опит за кратък анализ.

Деветдесетте години бяха много интересни за света. От две световни сили, които поддържаха равновесието, остана само една. Съответно оста се наклони и пътят на човечеството започна да криволичи поради липсата на равновесие. След като успяха да инсталират предателят Горбачов, а след него пияндето Елцин, американците се успокоиха, че големият им враг е на колене и повече Русия не е фактор, който може да им попречи да завладеят света.

Последните тридесет години САЩ се опитаха да се наложат като единствена сила в света, която определя политиката на държавите, зависещи от нея, икономиката, обществото и всичко останало. Самозабравиха се. Минаха границата на нормалното със светлинни години. Напълно убедени, че няма кой да ги спре да завлекат цялото човечество в пропастта заедно със себе си. Подмениха ценностите на обществото, допуснаха всичко изтрещяло да вземе връх. Силата на правото беше заменена с правото на силата. Нямаше кой да ги спре да бомбардират мирните жители на Югославия, да убият чужди държавни глави като Кадафи и Хюсеин, да предизвикат революции в арабския свят, за да сложат свои марионетни правителства. Превърнаха Европа в техен военен полигон и обслужваща територия. Забравиха, че има Бог и че историята винаги се повтаря.

Когато Путин зае властта в Русия, всички се подхилкваха. Че това ли момченце може да се противопостави на колективния циони@@@ки запад? Американските служби бяха убедени, че Русия ще се разпадне, а те ще разграбят ресурсите й. Дори военните комплекси си въобразяваха, че ги контролират. Проблемът е, че американците не са научили историята. А тя е, че Русия е империя, която винаги е била в състояние на война. Срещу тези, които я нападат. Руснаците знаят как се пази територия и народ. Те знаят как се води Велика Отечествена Война. Техните служби са безкомпромисни. И не са само тези, които се виждат отвън. Големият успех на КГБ беше Путин. Бавно и полека, за две десетилетия той успя да възстанови разрушението, да стабилизира икономиката, да отстрани предателите сред бизнеса и политиците, да се подготви - с дипломация и икономически мерки, за това, което предстои. Под радостните крясъци на американците, които си въобразиха, че владеят света, руската мечка бавно се събуждаше от сън, побесняла от нашествието в територията й, готова за защита и бой. Американците ми приличат точно на ловец новобранец, който е радостен, че ще застреля първата си мечка и смело влиза в бърлогата й, докато тя се събужда. В случая, залозите са ясни чий трофей ще виси на стената. 

Събитията, които се случват в момента в света, изглеждат случайни само на тези, които не са запознати с политиката. Не е необходимо да си експерт по геополитика, за да видиш процесите, които се случват. Заедно с военната сила, се променят икономиката, дипломацията, гражданските процеси. Китай търси своето място, което е различно от обслужващото момче за поръчки на САЩ. Франция си спомня за Френската революция. Дори в Израел евреите виждат накъде ги завличат и се противопоставят. 

Светът се променя, дами и господа. Без значение дали го искате или не. Проблемите на американците са, че те са професионалисти по говедовъдство. А говедото е добиче кротко и безропотно, което може спокойно да го заведеш в кланицата. Но знанието за говедовъдството не помага, когато насреща си имаш глутница лъвове или разярена сибирска мечка. Има малка разлика и много скоро американците ще я усетят на гърба си

Елена Гунчева-Гривова

3 Коментара

moitoi

преди 2 месеца

...Но някои въпроси все пак остават. Сред тях кои са западните ценности в наши дни или така наречените правила на новия световен ред на Вашингтон, които всеки е длъжен да спазва? Едуард Лозански е президент на Американския университет в Москва. Цялата статия тук: In Search of Western Values...В търсене на западните ценности??? https://newkontinent.org/in-search-of-western-values/

Коментирай

agabaga

преди 2 месеца

Парите синко, парите. Друго няма.

Коментирай

Иванов

преди 2 месеца

Интересна информация може да намерите от Бенджамин Фулфорд : "Западната финансова система претърпява срив от 8 трилиона долара" https://bgprevedi.com/category/fulford/

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.