За кого бият камбаните, но не по Хемингуей:

https://svobodnoslovo.eu/komentar/za-kogo-biyat-kambanite-no-ne-po-heminguey/132894 SvobodnoSlovo.eu
За кого бият камбаните, но не по Хемингуей:

"Компромиси с православната вяра, никога не трябва да се правят, защото ще даваме отговор не пред човеци, а пред Бога, и не за земни и временни неща, а за вечната и безсмъртната ни душа!

Стойте в православието, както в него са устояли безброй светци, отци, мъченици, от които днес очакваме помощ, закрила и ходатайство. Вървейки по царския и спасителен път водещ към Царството на Света Троица, те го отъпкаха и за нас, а който се отклони от него се отдалечава от спасението си!"

Симеон Николаев Петров

"Бъдете мъдри като змиите и незлобливи като гълъбите", ни учи Господ Бог и още, "внимавайте някой да не ви прелъсти!". Също е казано, че в Последните времена много ще отстъпят от вярата, включително и из между духовенството.

Като ПР специалист и като християнка винаги заставам нащрек, когато някое духовно лице получи прекалено голямо медийно внимание или общува твърде често с медиите, което противоречи на същността на монашеството - изолиране от светската суета и общение със света.

Българинът е християнин, но и вярата ни е като въстанията ни, като ропота ни срещу корупция и неправда - всичко опира до люти закани-стрелби, но на маса, а, когато ние трябва да действаме, предпочитаме да се спотайваме или да направим компромис, ако да сме правдиви удря по джоба ни. Християнството ни се изразява в това да влезнем на Коледа и Великден в църква, да запалим по некоя свещица и да се видим там с приятели. Бием се в гърдите, че сме православни, но колко от нас знаят "Отче наш" или "Символът на Вярата" и въобще какво е това?

Колко са наясно защо Унията е против същността на Православието и защо гръцкият патриарх Вартоломей е вероотстъпник и еретик?

Забелязвам, че през последните десетина години се заформи един елитен кръг сред духовенството ни, който открито вече лобира за Вартоломей, дори на Пасхалната литургия в храма "Александър Невски" миналата година неговото име бе споменато в молитвите. Той беше поканен да отслужи заупокойната литулгия на НС Патриарх Ноефит,,че и доведе със себе си, без ние да сме го приветствали, украинския отстъпник....

Същият този кръг разполага с огромни икономически възможности, политическа поддръжка и завидно медийно влияние.

Лицето Христо Мишков, така нареченият духовник Никанор, за втори път организира пищна ПР акция и то с обстойна медийна подкрепа - посрещането мощите на Свети Георги (първата беше уйдурмата с мощите на Св. Св. Кирил и Методий). Денонощни опашки се виеха пред "Св. София" от чакащи да се поклонят.... Защо бе, хора? Мощи на Светеца войн си имаме и ние, в България на няколко места! Посетете Поморийския манастир! Не се поддавайте на манипулациите на хора със съмнително минало и показна вяра. Не се знае този какво ви води и на какво се покланяте.

Искате да сте християни? Направете добро дело, дарявайте нашите църкви и свети места - Рилската света обител, малките манастири, селските църкви, които се рушат. И бягайте по-далеч от пребогатите и окичени храмове, защото в тях няма Божия благодат, има само европейски фондове, усвоени средства и магистрали към ада!

Пътят към Бога е трънлив и тесен - не забравяйте, че нашият Господ Исус Христос избра да се роди не в пищния Йерусалимски храм, а в скромната ясла на овчари.

Mariela Nordell

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.