ЗА ЛЕТЕЖЪТ НА ЧЕРВЕИТЕ И ДРУГИ ПОЛИТИЧЕСКИ НЕЩА

https://svobodnoslovo.eu/komentar/za-letezhat-na-cherveite-i-drugi-politicheski-neshta/54025 SvobodnoSlovo.eu
ЗА ЛЕТЕЖЪТ НА ЧЕРВЕИТЕ И ДРУГИ ПОЛИТИЧЕСКИ НЕЩА

Доста е забавно, като си спомня как пиарката /тъпата Йо/ на партийката, караше организациите да разпореждат на членовете си всеки ден да обикалят по профилите и страниците на вожда и посочени от него любимци, за да лайкват всяка публикация и да изразяват телешки възторг от изходеното там. Дори ми се е случвало на събрания да се тричат членове, че не са активни във фейсбук и не са лайкнали повече от десет публикации на вожда. Всеки по телешки възторжен коментар - крачка към депутатската листа....

Една от причините да ме гледат накриво още от първия ден, беше, че лайквам само ако нещо ми хареса и зависи от качеството на публикацията. Принципът "магаре, ама наше магаре", ми е много чужд. Склонна съм да критикувам всички, като обожествяването на някой началник ме кара единствено да мисля, че е заобиколен от дебили. Особено за политиката критичното мислене е задължително.

Лайк за вожда, пляскания с ръчички, плетене на образа Му на една кука и писане на стихове за него, ми идват в повече. По гьобелски в повече. Подобно нещо не извисява вожда, а го смъква в калта - там, където са неговите поклонници.

Никога не съм искала никой да ме следва. Само да върви с мен и да казва, ако бъркам. Водят се овцете. В глутниците водачът винаги трябва да се доказва и при всяка една грешка всеки един има правото да му отнеме властта.

Не бъдете овце! Макар и не винаги зависи от вас. Генетика е. Червеят никога не може да лети. Освен ако не го засилиш с крак.....

Елена Гунчева-Гривова

2 Коментара

Ивайло Петров

преди 1 година

Когато всички зайци бъдат изловени, ловецът ще сготви кучето си.

Коментирай

Гунчева

преди 1 година

Бих те засилил с крак, ама съм наясно, че кинетичната енергия при тебе няма да подейства . . . Твърде голямо бирено тяло си . . . Няма как от дъбова бъчва да очакваш квантова гравитация . . .

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.