Започна да ми омръзва!! Навсякъде едни и същи лица ме убеждават, че те ще ни "оправят"

https://svobodnoslovo.eu/komentar/zapochna-da-mi-omrazva-navsyakade-edni-i-sashti-lica-me-ubezhdavat-che-te-shte-ni-opravyat/118913 SvobodnoSlovo.eu
Започна да ми омръзва!! Навсякъде едни и същи лица ме убеждават, че те ще ни "оправят"

Започна да ми омръзва!! Навсякъде едни и същи лица ме убеждават, че те ще ни "оправят". Досега толкова пъти съм бил "оправян" през последните 30 години, че вече казвам " е-и и не питай". Как ще изкарам още 10 дни до изборите - ще е много трудно. По всички телевизии има две теми - местните избори и войната в Израел. И двете теми ме пълнят с негативна енергия. За десерт ни пускат и малко от войната в Украйна. Абе защо всички медии се превърнаха в некромани. Забавленията са или в борбите на плажа по едната телевизия или във Фермата по другата телевизия. Изобщо "високо интелектуални забавления", а за шоуто на Рачков "нямам нерви". Готов съм на всичко, за да гледам старият Телевизионен театър на БНТ в нова опаковка. Сериалите, които произвеждат трите телевизии са задължително криминални, а после се чудим защо някой е нарязъл жена си и я хвърлил в куфар до Панчарево. 

Сутрин, докато си пия кафето преглеждам, какво ми е приготвил за закуска Фейсбук. За съжаление и там ми правят компания 5 -6 души мераклии да оправят Пловдив. По този случай ще ви разкажа един стар виц. - Един пияница всяка вечер се връщал намокрен и хвърлял едната си обувка по едната стена, а другата по другата. Една вечер бил толкова пиян, че след първата обувка заспал. На вратата се позвънило. Целият вход стоял и се молел - хайде хвърли и втората, че да си легнем да спим. 

Затова и аз се моля да дойде 29. 10. за да хвърлим и втората обувка и да се куртулисаме. За съжаление сигурно втората обувка ще я хвърлим на 6.11., но ние българите сме търпелив народ - изтърпяхме 500 години "ласкавото османско присъствие", та няма да изтърпим още 15 дена да ни лъжат. В такива моменти винаги се сещам за сентенцията "Пловдив е оцелял хиляди години въпреки тези, които са ни управлявали."

Александър Костадинов

1 Коментара

Иван Пеев

11 months before

И как ще стане това "оправяне"? То не бе Трибестан, то не бе чудо! С мека пишка оправя ли се нещо? Или като дядовците от вица, ще го връзмат за дръжката на джезвето, за да опитат да ни го вкарат.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.