Защо да даряваме, ако можем да променяме към по- добро?

https://svobodnoslovo.eu/komentar/zashto-da-daryavame-ako-mozhem-da-promenyame-kam-po-dobro/2545 SvobodnoSlovo.eu
Защо да даряваме, ако можем да променяме към по- добро?

Уважаеми от мен,

Ицо (Хазарта) поздравявам те за това, че си дарил парите и времето си, за да помогнеш на децата от ЦНСТ-тата в България, но ще си позволя да те помоля да се поинтересуваш и от това защо тези деца са там, защо не могат да пишат и четат, да смятат и да броят?

Все пак си Депутат и като такъв е по-добре да приемете закон, с който тези деца да се отнемат завинаги от родителите им, а в последствие да се дават за осиновяване на хилядите двойки, които не могат да имат дечица и които ще ги отгледат с много повече любов, отколкото персонала в ЦНСТ!

Хубаво е, Ице да знаеш, че родителите на тези деца( 95% от ромски произход) си оставят децата в ЦНСТ, но не се отказват реално от тях, а държавата приема тези деца и ги отглежда за нейна сметка до 18 години!

След това ги изхвърля на улицата и същите тези деца в голямата си част се превръщат в просяци, крадци и проститутки!

Персоналът в ЦНСТ- тата работят за минимална заплата, а на всичко отгоре нямат и никакви права над тези деца, повечето от които са станали безумно нагли (така ги учат родителите им, които ги взимат 4-5 пъти годишно за по 2-3 дни, водят ги в махалата и ги реинтегрират)!

Нека не се лъжем и да си кажем честно, че не можем да очакваме нищо кой знае какво от жените в ЦНСТ-тата, които работят за минимума, които карат нощни смени и които нямат никакви права над тези деца..

Сигурно си разбрал, но тези деца живеят в перфектни условия, хранят се по 5 пъти на ден с кетъринг, живеят в добре обзаведени къщички, непрестанно получават дарения от всякакви хора, но въпреки това те в голямата си част не успяват са се интегрират в обществото!

За това, приятелю те моля да събереш няколко по-умни от мен и теб глави с които да обсъдите как да промените законите, които са свързани с тези деца, за да не се налага повече да даряваш парите си за тях, защото реално всички ние даряваме част от нашите, за да живеят тези деца безгрижно и да не са лишени от нищо!

С две думи:

Нещо куца в отглеждането на тези деца и парите, които се харчат за тях (парите на всички нас), не водят до нищо добро нито за децата, нито за обществото!

С уважение към теб!

Иван Иванов

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.