Защо не се оправяме?

https://svobodnoslovo.eu/komentar/zashto-ne-se-opravyame/52645 SvobodnoSlovo.eu
Защо не се оправяме?

Бих искал да ви кажа нещо тъжно, но може би и оптимистично...

...

Защо не се оправяме?

Защото нямаме водач, зад който да застанем и да ни тегли напред. Той да тегли, а ние да го бутаме. Единството на честен водач и вярващия му народ е единственият път към прогреса.

Какво се получава при нас?

Всеки водач, който "дръпне" малко и тръгне да трупа доверие, започва да се облажва още при първата софра. Не може да погледне над нея, не може дори да съобрази, че ако стане супер-водач (тип Путин, Орбан), ще има по-голяма софра. Не. Паднат ли му някакви държавни пари, веднага започва да усвоява.

Това бързо се вижда от народа и този водач губи доверие. И не може да порасне.

Ето - вижте Коцето. Аз съм му помагал, много други - също. И какво направи накрая? Падна му някаква жалка субсидия, с която да си купи една къща, и... купи си къщата. Какво нищожно мислене, какво жалко същество. Ако се беше отказал от субсидията, както умно бе обещал, по съвети на по-умни от него, ако го беше направил, сега щеше наистина да се бори за 51%. А то субсидии, грантове, та събирал дори "безотчетните" на депутатите си, та да си вземе още един апартамент. От това "лидер" не става.

Но не е само Коцето. Гледайте какви жалки същества са градската десница. Та те са срам дори за фашистките си идоли отпреди 9 септември. Дали са им някакви грантове, и за тях са готови на абсолютно всичко, вкл. на абсурда да раздадат малкото оръжие на Българската армия, срещу голи обещания. И всичко това е не защото са атлантици (Христо Иванов е от комунистически род, а Иво Инджев е офицер от ДС). Не е от идеи. Те са продажници. За грантове - някакви трохи им подхвърлят, и убиват идеалите на искрените фашисти. Не си мисля фашист да позволи разоръжаване, насред война. България дори е купила 50 танка от Германия, и то точно когато на Германия най-много са и трябвали за нейната си война на Изток.

Да оставим дори тия. Да погледнем Корнелия. Тя успя да издигне президент, който да победи ГЕРБ. Успя и да вкара първоначално рекорден брой депутати. Успя да се пребори с Истанбулската конвенция.

И накрая... Пачки от... оръжие за Украйна. Паднаха и военните заводи, продава като разпрана, в буквално се изплюва в лицето на собствените и избиратели. Сега са ми паднали пушкалата и комисионите. Ох, колко е сладко...

Ами Киро и Кокорчо? Дойдоха с огромно доверие, президентът ги подкрепи. И като взеха властта - какво - една вълна от уволнения на всичко наред, и слагане на свои хора. Едно безобразно точене на държавата. Забелязвате ли, че ПП се оплаква от всичко друго, но не и от липса на пари. От бюлетини, от ДПС, от медии. Но от липса на пари не се оплаква. И това - само със 7 месеца власт.

Нямаме нито един политик, тип Путин-Орбан, който да погледне по-далеч от краткосрочния келепир. За Путин се говори, че е най-богатият човек на Земята. Но дали е станал такъв в първата година от управлението си? Или първом увеличи икономиката на Русия 6 пъти, напълни джобовете дори на пенсионерите, осигури безплатно здравеопазване. Национализира почти всичко от олигарсите и го вкара в бюджета. И после - като народът видя, че е намерил своя водач, после може да е поспечелил нещо.

Дори това нямаме - умно-алчен водач.

Имаме само нищожества и келепирджии...

Но има надежда де - до момента е било така. Никой не знае бъдещето. И в Русия преди Путин беше така...

 

Добри Божилов, писател

Автора на серията за "Задругата", "Девети", "Сенките" и др.

9 Коментара

Боги

преди 1 година

Не Ви ли е срам, ПИСАТЕЛЮ? Как можете да сравнявате Костадинов с доказалите се крадци и лъжци? Защо тиражирате клюки и интриги. Къщата на Костадинов е купена със заем, проверяван е многократно и нима допускате, че ако имаше най-малкото нарушение в тази партия, то нямаше да бъде извадено от прокуратурата? Кога Възраждане е била във властта, че да се обогати незаконно чрез кражби и корупция? И на Вас ли пречи Възраждане, като настоява за неутралитет във войната, да не се изпраща оръжие в Украйна, да не се приема еврото от 2024 г., да сме независима държава и правителствата да не се назначават от Козяк 16, и в България всички да говорим и пишем на български? Засрамете се, Божилов!

Коментирай

Ненкова

преди 1 година

Подкрепям БОГИ!!! ПИСАТЕЛЯ,какво препоръчва?!! Да не гласуваме ли? Боже мой,какъв народ сме,бе хора?!!Да плюем всички,под един знаменател?!!

Коментирай

Ненкова

преди 1 година

Подкрепям БОГИ!!! ПИСАТЕЛЯ,какво препоръчва?!! Да не гласуваме ли? Боже мой,какъв народ сме,бе хора?!!Да плюем всички,под един знаменател?!!

Коментирай

чокън

преди 1 година

Ненкова, пусни същия коментар още 3 пъти, и тогава всички ще гласуват 99,9% за К.К. и "Възраждане"!

Коментирай

Иванов

преди 1 година

Няма никакви ограничения и в този сайт , човек да покаже , колко е ПРИСТРАСТЕН, колко леко подценява своите читатели. Е г-н Божилов, не пиша, че винаги нямате право, но подхващането на Коцето като дъвка е самоубийство. Имам време и слушам десетки мнения, списъкът е дълъг. Ако влезете в един словестен дуел, Коцето може да ви пощади само от благородство, ще ви направи жалък, както направи влюбената в себе си Кулезич. ИМЕННО ТАКЪВ КАТО КОСТАДИНОВ НЕ СМЕ ИМАЛИ ОТ МНОГО ДЪЛГО ВРЕМЕ ,юрист, историк ,с бърза мисъл и с подчертан патриотизъм. Много, много съжалявам , като писател слязохте до Ленчето Гунчева по въпроса, ОК?? Пък като настоявам да се ограмотите, ами четете бе господин Божилов, поне Поглед и Скандално, що се занимавате с такива неща, плащат ли ви ги и кажете поне колко за да ви оправдаем, че всички имаме нужда от мъни.

Коментирай

Иванов

преди 1 година

И да добавя, приказките за Путин, за неговото богатство също свалят представата ни за вас като писател. Колко глупости се писаха едно време за Фидел Кастро. Ако вие не можете да видите разликата между Путин и кой да е американски президент от последните 30 години, че и от Байдън, ако не си давате сметка в каква невиждана битка и с какви рискове се е изправил сега, ами жалко. Те нашите ясновидки предсказаха, че Русия ще спаси СВЕТА, не Америка, ама то иска четене, не гледане на нашите ТВ канали. Чети бе г-н Божилов. "China Declares War On the United States" GONZALO LIRA • FEBRUARY 22, 2023 и колко още. "Gazoducs Nord Stream & terrorisme: la Chine exige une enquête impartiale" " Expert allemand: «Il n'y aura pas d'effondrement de l'économie russe» Цялата ни политическа върхушка е безнадеждно роболепна, с тайната надежда, че може да оцелее, като последна в подкрепата на Хегемона.

Коментирай

според мен..

преди 1 година

божилов се пази да не го ОБВИНЯТ,ЧЕ Е "путинист"!!!!

Коментирай

. . .

преди 1 година

Божилов беше Член на партията на ЯнКев . . . Сега къде се позиционира . . . Не разбрах . . .

Коментирай

До чокън . . .

преди 1 година

Кумчо Вълчо . . . ? ? ? Или Червена Шапчица . . . ? ? ? Пак ли ти си, бе, друже . . . ? ? ?

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.