Защо не смятам вендинг автоматите за лекарства за удачно решение?

https://svobodnoslovo.eu/komentar/zashto-ne-smyatam-vending-avtomatite-za-lekarstva-za-udachno-reshenie/143033 SvobodnoSlovo.eu
Защо не смятам вендинг автоматите за лекарства за удачно решение?

Защо не смятам вендинг автоматите за лекарства за удачно решение?

Проблемът е системен, а не конкретно за лекарствата. Хубаво, ще сложим вендиг автомати за лекарства. После за хранителни продукти. За образование. За живот...

Държавата Е АБДИКИРАЛА от повечето населени места. В много градове и села няма лекар, медицинска сестра, аптека, училище. Няма дори здравна служба. В ЕВРОПЕЙСКА БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ 21 ВЕК! България - член на ЕС! Да напомня ли, че когато беше лошият социализъм, нямаше село без здравна служба и аптека? Че навсякъде имаше лекари и медицински сестри, имаше и фелдшери.

Колко болници затворихте?

Колко лекари, сестри, акушерки изгонихте?

Колко здравни служби по селата затворихте?

Колко аптеки затворихте?

Сега аптеките са не места за закупуване на животоспасяващи лекарства, а търговски пунктове. Важна е печалбата, а не здравето. Затова и няма по малките градчета и села - нЕма кинти за собствениците от тая работа. Затова и по много градове няма денонощни аптеки - отново заради кинтите.

Държавата ни се превърна в гнусен търговец. Търгува с живота ни, със здравето ни, с децата ни, с образованието. С бъдещето ни.

И вместо да решим кардинално проблема, се радваме на някакви вендинг автомати за лекарства!!!

Значи държавата закрива здравни служби и аптеки, а ние трябва да се радваме, че все пак ще се продават лекарства от автомати.

Бе ние идиоти ли сме!?!

Елена Гунчева-Гривова

7 Коментара

ГОСТ

2 hours before

ИДИОТИ СМЕ! НЕ, СТРАХОТНИ ИДИОТИ! ТЪРПЕЛИВ ДОБИТЪК....

Коментирай

ГОСТ

2 hours before

ВСИЧКО Е ИМИТАЦИЯ!

Коментирай

Павлина

1 hour before

Колко ще бъде таксата за това електронно обслужване и кой ще прибира парите? Какво се случва, когато в апарата има само заместител на търсеното лекарство? Дали ще е еднакво ефективно? Старите хора, заради които се проявява тази лицемерна загриженост не могат да работят с електроника. Вижте колко от тях си получават пенсиите от пощите, защото не могат да ползват ел. автомати. Вендинг машините са страхотен инструмент за разпространение на лекарства само на "нашите" фирми. В този случай човек взема това, което има в машината и не може да избере това, с което е свикнал и знае, че му помага. Вместо да има мобилни аптеки в малките села в определени дни от седмицата, в които хората да си закупуват това, което е свързано с хроничното им заболяване или лекарства необходими за спешни случаи мафията в аптечната индустрия се възползва, за да печели от клетите хора. Това не е помощ и загриженост, това е цинизъм, пхродиктуван от алчност и липса на морал.

Коментирай

Павлина

1 hour before

При тегленето на пенсиите, почти всеки ден автоматите, от които старите хора теглят пари често се повреждат, поради неумението им, недостатъчно добро зрение и др. Какво ще стане, когато една вендинг машина се повреди, например, през зимата. Колко месеца хората от селото няма да имат достъп до тази услуга? Толкова е прозрачно и обидно ясно, че става въпрос за ограбване на старите хора. Живеем във вълчи времена и социален канибализъм. Кой когото може.

Коментирай

LeoX

13 minutes before

Иcкатe напълно нови yсещания в CEKCA? Tогава тpябва да опитате това нещо---- https://do.my/xpro

Коментирай

LeoX

13 minutes before

Иcкатe напълно нови yсещания в CEKCA? Tогава тpябва да опитате това нещо---- https://do.my/xpro

Коментирай

Иван Пеев

5 minutes before

Нищо не пречи лекарствата без рецепта да се подават във всеки търговски обект. Отговорността за употребата е изцяло на купувача!!! Носят ли отговорност БНТ, бТВ и останалите медии като рекламилат лекаствени средстава? Не носят. Щом нещо може да се рекламира в нацинален ефир, значи то е със свободна употреба! А фарцефтицната мафия да стои в ъгъла и мълчи! Време е за национализация в този сектор!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.