Здравейте, швейцарци

https://svobodnoslovo.eu/komentar/zdraveyte-shveycarci/23398 SvobodnoSlovo.eu
Здравейте, швейцарци

Дойде времето, в което народовластието отново ще диктува политическата картина. Както в Швейцария. Поне на думи. През седмицата патриотите и социалистите се надпреварваха кой да инициира референдум „за” и „против” Истанбулската конвенция, бързайки ревниво да изпреварят референдума на другия, за да оберат рейтинг точките на общественото одобрение.

Социалистите искат да ни питат: „Против ли сте НС на Република България да ратифицира така наречената Истанбулска конвенция?”, а патриотите в лицето на Красимир Каракачанов готвят въпросник, свързан със „съгласни ли сте с въвеждането на трети пол, социален пол и джендър идентичност в българското законодателство, образование и прочее”.

Социалистите бяха халосани от Брюксел, защото вдигат пушилка в България, а през декември подкрепили чинно конвенцията на Съвета на партията на европейските социалисти в Лисабон. А патриотите се скараха, защото Симеонов нарекъл „глупотевина” идеята на Каракачанов. Може би от чисто мъжка, политическа ревност?

Ако трябва да сме честни, патриотите имат предимство, защото от ВМРО първи заговориха за Истанбулската конвенция, а Корнелия Нинова просто използва случая, за да влезе „мъжки” в междуполовия хаос. Така представителят на „първия пол” Каракачанов, ако следваме хронологията на създаването на човека в Библията, подаде топката на „втория пол” Нинова, за да се родят не един, а два референдума за „третия пол”.

Какво пише в тази конвенция загуби всякакво значение. В днешния свят не е важно кое какво е, а какво някой ти обяснява, че е. Запомнете това. Навремето хората си присаждаха коса, а сега ни насаждат какво да мислим. Важното е да сме разделени и далеч от темите, които могат да навредят на политическия имидж.

Двама мъже и половина. Симеонов нарича „глупотевина” идеята на Каракачанов, който иска да изпревари Нинова. Къде отидоха жените? Нали в тази конвенция ставаше дума за тях? На никого не му пука. Като в онзи виц – че ако представителят на първия пол не бие редовно втория, значи е трети пол.

Посланията, които дойдоха от политиците са толкова ефективни и толкова сладко разделящи, че и най-добрите имидж мейкъри трудно биха провели толкова ефективна операция. Тя просто е за учебниците.

Затова не се учудвайте, че в момента и леви и патриоти говорят за референдуми и се вълнуват толкова силно от сексуалността на населението, докато мълчат за референдума за избирателната система, иницииран от „Шоуто на Слави”.

Няма да чуете някой да инициира референдум с въпрос – „Искате ли независима институция за борба с корупцията” или нещо друго.

Просто не приемайте Истанбулската конвенция. Така поне ще спестим много милиони, които биха отишли за референдумите на леви и патриоти. Тези пари могат да бъдат използвани за много други неща.

Но така е в политиката – пуснеш димка, опушиш пейзажа. Но с тези социални мрежи, въздуха е застоял и мъглата седи дълго. И ориентацията става все по-трудна.

Светослав Иванов

Резултат с изображение за Светослав Иванов

http://btvnovinite.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.