Зеленски се изказа в ООН. Но блясъкът на предишната „супер стар“ е помръкнал чувствително

https://svobodnoslovo.eu/komentar/zelenski-se-izkaza-v-oon-no-blyasakat-na-predishnata-super-star-e-pomraknal-chuvstvitelno/116895 SvobodnoSlovo.eu
Зеленски се изказа в ООН. Но блясъкът на предишната „супер стар“ е помръкнал чувствително

Зеленски се изказа в ООН. Но блясъкът на предишната „супер стар“ е помръкнал чувствително. Липсват възторжени овчи физиономии, пълна зала и бурни аплодисменти.

Дуда бе безмилостен. Полският президент в Ню Йорк пред тв-камера на фона на огромна водна площ нарече „удавник“ Незалежната. Злобно. Американските републиканци бяха доста негостоприемни към украинския гост. Искат отчет за дадените му пари за сметка на американския данъкоплатец. И се заканват, че повече няма да има щатска „халява“ (безплатно, „гювеч“) за Киев.

Само Джо Байдън гледа Зеленски с остатъчно умиление. Даже Антъни Блинкен престана да бъде любезен. Ако оставим дежурните декламативно-патетични изблици на Зеленски, то той иносказателно каза нещо важно от трибуната на ООН.

Бившият успешен комик подхвърли „фалцова топка“. Зеленски даде да се разбере, че отново върви договорняк. Не е случайно, че Абрамович преди време отново се завъртя в Москва. Олигархът е по-близък със Зеленски, а не с Путин. Американците работят и натискат за договорняк. Зеленски е наясно, че в новата ситуация той става абсолютно излишен. Затова е нервен и ходи като черен облак.

Генерал Залужни е далеч по-удобен за президент ако договорнякът се динамизира и придобие конкретни очертания. В момента руската армия има потенциал за кратък срок да стигне до западната граница на Незалежната. Редица руски военни експерти са категорични, че ВС на РФ имат необходимия потенциал. Но руската армия стои и се отбранява героично. Няма политическо решение за настъпление. Нещо като поредният „жест на добра воля“, който се връзва с вървящия в момента договорняк.

Даже вчера отново (за кой ли път през последние месеци) беше разбомбена с дронове и запалена рафинерията на Коломойски в Кременчуг. Този път все пак бе споменато, че нефтопреработвателният завод е спрял да работи само „временно“.

Дали отново за пореден път Путин ще бъде „излъган“ от неговите западни непартньори ще видим през следващите седмици. И докато Путин го лъжат, а Русия прави „жестове на добра воля“...руските войници и обикновенните руснаци, особено в Донбас продължават да ги убиват. Странната война продължава с пълна сила.

Боян Чуков

3 Коментара

Глас от народо

преди 2 месеца

Руската армия стояла и се отбранявала героично. Браво ,господин майор. За най-голямо съжаление на една не многобройна част от българското народно население Русия безвъзвратно ще бъде изхвърлена на бунището на историята. И на ,кой ли ще се кланят русофилистиците?

Коментирай

Глас от държавата

преди 2 месеца

Браво, господин Анонимнико. Ти си бил голям нострадамус бе! А нещо за собствената си съдба да предскажеш? Чакаме!

Коментирай

Стига вече

преди 2 месеца

А България дали ще е на бунището на историята, ако не престане да се меси в чуждата война, за да покаже лоялност към САЩ? Чувството за малозначителност определено ни погубва. Важното е да се натегнем на Големия брат, който и да е той. Русия ще се оправи. САЩ-също.За Украйна -не мисля, че ще просъществува. А нас дали ще ни има?

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.