ЗОРАН ЗАЕВ ИЗОБЩО НЕ СЕ ИЗВИНИ! АКО БОРИСОВ СЕ ЗАДОВОЛИ С ТОВА “ИЗВИНЕНИЕ”, МАКЕДОНИЗМЪТ ЩЕ ТЪРЖЕСТВУВА

https://svobodnoslovo.eu/komentar/zoran-zaev-izobshto-ne-se-izvini-ako-borisov-se-zadovoli-s-tova-izvinenie-makedonizmat-shte-tarzhestvuva/22016 SvobodnoSlovo.eu
ЗОРАН ЗАЕВ ИЗОБЩО НЕ СЕ ИЗВИНИ! АКО БОРИСОВ СЕ ЗАДОВОЛИ С ТОВА “ИЗВИНЕНИЕ”, МАКЕДОНИЗМЪТ ЩЕ ТЪРЖЕСТВУВА

Днес електронни и печатни медии в един глас твърдят, че македонският премиер се извинил на българската страна за телевизионното си изявление от 4 август, предизвикало буря от възмущение в България.

Но ако внимателно прочетем в профила му във Фейсбук това “извинение”, поднесено ни на югозападния български диалект, всеки средно интелигентен българин ще разбере, че Зоран Заев изобщо не се извинява.

Нека припомним скандаланото изявление на Заев от 4 август т.г./

“Илинденското въстание е македонско и ако някой гражданин от България иска, нека да го чества…”

А ето и “извинението” на Заев от 10 август, цитирано в оригинал:

“…Да не дозволиме да се враќаме назад. Тоа ни е обврска пред нашите деца. Некогаш можеби не сме доволно внимателни ние политичарите, некогаш правиме и грешки, но ве уверувам дека тоа е само невнимание, затоа што искрено сакаме соработка и пријателство како што тоа го потпишавме во договорот за добрососедство и пријателство…”

Ако някой продължава да твърди, че министър-председателят на Република Македония е поднесъл официално извинение на България, той или не е чел оригиналния текст, или отказва да види горчивата истина.

А тя е очевадна: Изключим ли благодарностите към Бойко Борисов и Екатерина Захариева за лобирането им в Брюксел за членството на Македония в НАТО и ЕС, в нито един пасаж, в нито едно изречения, с нито една дума Зоран Заев не се извинява за антиисторическото си изявление от 4 август, което е дълбоко обидно към паметта на поколения българи, жертвали живота си за свободата на Македония.

Ясно е като бял ден - до този момент българското МВнР не е връчило протестна нота на македонската страна. Защото, ако имаше такава нота, първи щяха да “гръмнат” македонските медии.

Ако българският премиер се задоволи с това “извинение” на Зоран Заев и не нареди на Екатерина Захариева да извика македонския посланик в София, за да му връчи нота, очевидно нямаме нужда нито от външно министерство, нито от външен министър, нито от българско посолство в Скопие.

Това не е държава, а протекторат, управляван от генерал-губернатор и населяван от послушен народ с петвековен стаж по покорство. Протекторатът и бандустанът нямат дипломация!

Велизар Енчев

Снимка на Велизар Енчев.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.