Десет неща, които КАТ не иска да знаете

https://svobodnoslovo.eu/lyubopitno/deset-neshta-koito-kat-ne-iska-da-znaete/126010 SvobodnoSlovo.eu
Десет неща, които КАТ не иска да знаете

Десет неща, които КАТ не иска да знаете. Могат ли да ви помогнат при проверка и евентуално обжалване на фиш или акт?

1. Патрулът на пътя няма уред, с който да засича превишена скорост. Ако ви спре някой катаджия и ви каже, че се движите с превишена скорост, веднага го попитайте с какъв уред констатира това?

2. Мобилните камери не могат да снимат нощем. Това го правят само стационарните, които имат светкавици.

3. Радарът не може да засича в тунел. Независимо дали камерата на КАТ е стационарна или мобилна, дори и да е сложена на близо, до изход на тунел, тя не може да улови правилно обратния сигнал, който се отразява от стените.

4. Градското видеонаблюдение не може да снима за скорост. Системите от камери по улиците в София, Варна и други градове не са радари. По техни клипове не могат да бъдат съставни електронни фишове за скорост.

Камерите

5. Стационарните камери не виждат коли със скорост над 250 км/ч.Звучи невероятно, но онези, които профучават бясно край радара на шосето, отървават глобата.

6. Дрегерът мери алкохола в количество издишан въздух, съдържанието в кръвната проба не е същото. Когато уредът, който носят катаджиите, випокаже алкохол над допустимите 0,5 промила, не бързайте нито да се отчайвате, нито да давате подкуп.

7. Уредът за алкотест трябва да е годен и да е собственост на МВР. Ако полицай иска да ви изпробва с дрегер, той е длъжен да носи документ за уреда, в който пише вида му и кога е минал за технически преглед.

8. Не всеки полицай има право да пише акт или фиш. Обърнете внимание на униформата, името, фамилията и длъжността на полицая, който ви е спрял за проверка.

9. Искайте фиш за нарушения, които се наказват с глоба до 50 лева. Ако ви хванат с някакаъв очевиден грях и сте съгласен за вината си, настоявайте да ви напишат фиш, а не акт.

10. За зимни гуми глоба няма. Когато ви проверяват гумите, катаджиите може да пропуснат да споменат, че в закона няма санкция, ако се кара с летни гуми през зимата.

https://otupor.com/

3 Коментара

Тая ПолЮция трябва да се разформира ...

5 months before

Едва когато вкарат няколко разпищолени полЮцая в затвора, ще спрат да имат патрулки пред Миганските хотели с Мурви и продавачите на наркотици .. Не, че ме ебе . . . Ама, Миганка да ми иска 100 лева за 1/2 час . . . Бах тая инфлация . . . И патрулката стои зад нея . . . С 2-ма полЮцаи . . .

Коментирай

Чичо

5 months before

Когато знаете, че не сте пили алкохол, а дрегера отчита противното, искайте да разглобят мундщука за духане! Там ще намерите памуче напоено с алкохол!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.