ИСТИНСКАТА ИСТОРИЯ НА БУРКАТА

https://svobodnoslovo.eu/lyubopitno/istinskata-istoriya-na-burkata/138997 SvobodnoSlovo.eu
ИСТИНСКАТА ИСТОРИЯ НА БУРКАТА

 

Би било добре да напомним това на тези, които носят бурки, че може би биха се облекли по друг начин.
Бурката идва от култа към Астарта в древна Месопотамия.
В чест на богинята на плътската любов всички жени без изключение трябвало да се занимават с проституция веднъж годишно в свещените гори около храмовете на богинята.
За да избегнат разпознаването, жените от висшето общество започнали да се забрадяват напълно, отдавайки се свободно на разврат.
Мустафа Кемал, известен като Ататюрк, първият президент на Турция от 1923 до 1938 г., е намерил правилния начин да затвори устите на фундаменталистите от онова време, не само поставяйки религията извън държавата.
Той слага край на носенето на бурки, като прокарва прост закон с незабавно действие: „Всички турски жени имат право да се обличат както искат. Всички проститутки обаче трябва да носят бурка”.
На следващия ден бурката вече не се мярка повече по улиците на Турция.
И този закон е в сила и до днес.
Библията глаголи същото!

„Когато Юда я видя, взе я за блудница, защото лицето й беше покрито“ (Бит. 38:15)

Десетина пъти в продължение на 25 години съм бил в Турция. Като всеки следващ път бурката, дори в Истамбул става все по-срещана, особено след идването на султан Ердоган на власт...

Светослав Атаджанов

2 Коментара

Антиглобалист 2

1 month before

Снощи гледах по Си Ен Ен посрещането на Нетаняху в американския парламент. Станали на крака, американските депутати го приветстваха с овации и възторжени усмивки и целувки. Бурните ръкопляскания за този сатанист и за неговите военнопрестъпници продължиха над половин час... Не можех да повярвам на очите си! А геноцидът, изтреблението на палестинския народ си продължава, с подкрепата на САЩ, ЕС и Британия...

Коментирай

Анти 3

1 month before

Аз пък, гледах И. Джоунс, първата серия; докато самолета летеше от Непал към Кайро, на картата нямаше нищо такова, като Израел ...

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.