А З С Ъ М М А Р Г И Н А Л !

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/a-z-s-a-m-m-a-r-g-i-n-a-l/16484 SvobodnoSlovo.eu
А З  С Ъ М  М А Р Г И Н А Л !

Един идиот на Баце ни нарича нас, по-бедните българи, маргинали, без да разбира какво всъщност казва, понеже е идиот, както всички гербаджии.

Обяснявам бавно и артикулирано.

Според социологическия тълковен речник маргинално лице е асоциален субект, но не непременно дисфункционален, неморален или страдащ от патологични обсесии. Смята се, че маргинали са и хора, освободени от робство, от власт на неграмотни идиоти и крадци, които са излезли от убийствена социална среда или от убийствена просташка диктатура.

Маргиналите са в състояние да се съберат в групи, да организират и осъществят кървави бунтове. В съвременните държави това е напълно възможно и се случва често, както знаем.

Още нещо, всеки индивид може сам да осъзнае своята маргиналност. Аз я осъзнавам моята. Аз съм от тези, които по думите на идиота са “социално изолирани и едва ли може да се направи много за тях”.

Аз съм маргинал!

Всички негербаджии, несоциалисти, неагенивановци, недепесари и нетарикати-богаташи-софиянци-крадци сме маргинали.

И сме опасно много!

Ясно?

Акад Петър Иванов

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.