АЗ СЪМ ТЪПАНАР, КОЙТО ЧЕТЕ, ГЛЕДА И СЛУША НОВИНИТЕ

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/az-sam-tapanar-koyto-chete-gleda-i-slusha-novinite/20258 SvobodnoSlovo.eu
АЗ СЪМ ТЪПАНАР, КОЙТО ЧЕТЕ, ГЛЕДА И СЛУША НОВИНИТЕ

Аз не съм Митьо Очите, не съм Крокодила, не съм Крушата, не съм Барона, не съм Мечката или друг животински прякор. Аз съм някакъв Любомир Кольовски и няма да попадна в новините. Твърде стар съм, за да бъда суетен. Дори и да ме пребият, убият, оберат, или изнасилят и унижат по какъвто и да е начин. Едва ли специализираната прокуратура ще се занимава с мен, каквото и да ми се случи. Защото не съм бандит, а съм будала, който не минава на червено, спазва тъпите правила и си плаща данъците и таксите.

Аз няма да бъда обект на внимание от страна на премиера, правителството, министерствата и разните им подшефни агенции и служби. Телевизиите няма да ме снимат и журналистите няма да се занимават с мен, защото съм тъпанар. Телевизиите и журналистите имат други, по-важни функции и задачи - те трябва да ми показват, че би трябвало да съм бандит, а не тъпанар. И да ме възпитават в тая посока.И те го правят, като ми се присмиват, че съм оня тъпанар, който спазва правилата и законите.

Аз трябва да гледам турски сериали, Славчо Трифонов, новините на БНТ, да си купувам и да чета дебели булевардни седмичници, да се оставям безмълвно на останалите манипулатори и да си трая, докато съм жив и все още мърдам.

Аз съм длъжен да бъда тъпанар. За вас - не знам. Но, ако можете, опитайте се да не бъдете тъпанари.

Любо КОЛЬОВСКИ

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.