БАЦЕ: “НЕВИЖДАН РЪСТ НА ИКОНОМИКАТА”? АЙДЕ БЕ! А ЦРУ КАЗВА ДРУГО!

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/bace-nevizhdan-rast-na-ikonomikata-ayde-be-a-cru-kazva-drugo/22049 SvobodnoSlovo.eu
БАЦЕ: “НЕВИЖДАН РЪСТ НА ИКОНОМИКАТА”? АЙДЕ БЕ! А ЦРУ КАЗВА ДРУГО!

Не знам. Да говориш за “невиждан ръст на икономиката” на най-бедната, най-болната, най-корумпираната, най-покварената, най-неграмотната и най-нещастната държава в Европа и света, с най-висока смъртност (15,5 промила годишно) сред всичките 226 страни на земното кълбо и световен шампион по намаляване и изчезване на населението, просто си е.. медицински проблем, нищо друго (първия фотос).

Е, трябва ти и простодушна, наивна и глупава публика, да ти вярва на лъжите и глупостите!

В сайта на ЦРУ, например, виждаме друго мнение за българската икономика, доста различно от хвалбите на Н.Пр. Бойко Методиев Борисов от с. Банкя, Софийско.

1.) Ето с копи-пейст становището на ЦРУ за “икономическите перспективи” пред България (на английски език и в превод):

Corruption in public administration, a weak judiciary, low productivity, lack of transparency in public procurements, and the presence of organized crime continue to hamper the country's investment climate and economic prospects.

Корупцията в публичната администрация, слабата съдебна система, ниската производителност, липсата на прозрачност при обществените поръчки и наличието на организирана престъпност продължават да пречат на инвестиционния климат и икономическите перспективи на страната.

2.) Ето и къде се намира България със своя “невиждан икономически ръст” в световната ранглиста по най-важния икономически показател - Брутен вътрешен продукт на глава от населението (GDP per capita), виж втория и третия фотос; намираме се на 88-мото място, на последно място в ЕС, след Мавриций, до Габон, с $21 600. За сравнение, първата страна в ранглистата - Лихтенщайн - има показател $139,100, т.е. близо 7 пъти, 700% повече, и то без никакъв “невиждан икономически ръст”.

Не всички в България са баламурници!

Акад. Петър Иванов

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.