България ще бъде погребана служебно НОВИНИТЕ КАТО СКРЪБНА ВЕСТ

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/balgariya-shte-bade-pogrebana-sluzhebno-novinite-kato-skrabna-vest/21061 SvobodnoSlovo.eu
България ще бъде погребана служебно   НОВИНИТЕ КАТО СКРЪБНА ВЕСТ

"Скандал с два случая на починали възрастни самотници в село Бреница, община Кнежа. За тях сигнализира в социалната мрежа жител на селото, според когото причината е студ и липса на грижа, предава бТВ.

В първия случай в дома си е намерен мъртъв 80-годишен мъж, който е имал роднини. По думите на местни хора, старецът е изгорил дюшемето, нямал е ток.

Във втория случай става дума за 85-годишна вдовица. Месец преди това изгорял домът й, а от притеснение починал мъжът й. След пожара възрастната жена се преместила в пристройка до къщата, но живяла в нечовешки условия и починала.

Била погребана служебно, роднини не били открити", чета в новините и виждам, че тая срамна и скръна вест е възмутила много хора. И мен ме възмути - поради нечовешката си същност, (защото все пак живеем във второто десетилетие на ХХI в. и се намираме в Европа). Новината ме възмути и по причина на това, че родителите ми са от тоя край - баща ми е роден и живял в Кнежа, а майка ми е от Бреница. Голяма част от детството ми премина в Кнежа и в Бреница. И все още имам спомени от тия две населени места, които някога имаха читалища, училища, детски градини, поминък, а в Кнежа имаше и гимназия, и селскостопански техникум. Сега не знам какво има - от години не съм посещавал тоя край.

Новината за мизерната смърт на възрастните хора обаче ме върна към официалните новини от деня - за проспериращата ни нация, повишените ни доходи, растящият брутен вътрешен продукт, неотразимите ни успехи в енергетиката, туризма, здравеопазването и пр. други глупости, с които всекичасно и всекидневно ни заливат лакеите на управниците. В тия новини, сервирани от царедворската и слугинската медийна среда няма данни откъде идват средствата за тоя невидим и фалшив просперитет. Кои са чуждите инвеститори, които наливат средства в умрялата ни държава? Защо нашенските инвеститори влагат парите си извън България?

И докато нахално, по тарикатски и нагло ни лъжат, ние потъваме в мълчаливо съгласие в тресавището ГЕРБ. Накрая ще избълбукаме прощално последния си дъх и няма да има кой да забие кръста на масовия ни гроб.

Оставям това на съвестта на управниците, ако все още имат някакво подобие на съвест.

Любо КОЛЬОВСКИ

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.