БЪЛГАРИЯ, ЗА ТЕБЕ ТЕ УМРЯХА!

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/balgariya-za-tebe-te-umryaha/2647 SvobodnoSlovo.eu
БЪЛГАРИЯ, ЗА ТЕБЕ ТЕ УМРЯХА!

Поклон доземи за тези, които дадоха живота си за България! Хиляди знайни и незнайни герои, за които Родината е била над живота, семейството, къщата, имота и други блага. Хиляди,

които са тръгнали на смърт за свободата на Отечеството!

Чувствам се прекалено незначителна пред делото на тези титани. Мога само да се поклоня и да се погрижа тяхното дело да бъде продължено, а имената и делата им да останат завинаги в историята на България. Те са пример, сила, история, гордост и най-вече - надежда. Че ще я има България!

На днешния ден преди 146 години е убит на връх Околчица великият син на България Христо Ботев - учител, поет, революционер, БЪЛГАРИН! Той е знаел, че на смърт отива! Знаел е цената, която ще плати за свободата! Тръгнал е по път, от който е знаел, че жив няма да се върне! Но е постигнал безсмъртие!

Въпреки отчаянието на много българи днес от състоянието на Родината ни, не забравяйте, че и Ботев и четата му са посрещнати от предатели и родоотстъпници, оставени са сами срещу тирана. Искали са им пари за храната и накрая са ги предали! И въпреки това, една чета от герои са надживели с безсмъртието си и предателството, и дребните сметки, и тиранията и робството! Героите винаги остават в историята, а предателите - в калта.

Днес да се поклоним пред подвига на Христо Ботев и четниците му, пред всички знайни и незнайни герои на България! И в тяхно име и чест, да продължим делото им!

Да живее България!

Поклон пред загиналите за свободата и независимостта на Отечеството ни!

"Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!" - Христо Ботев.

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.