БОРИСОВ ДА ПИЕ ЕДНА СТУДЕНА ВОДА: МАКЕДОНСКИЯТ ПРЕЗИДЕНТ МУ КАЗА, ЧЕ СКОПИЕ НЯМА ДА СЕ ОТКАЖЕ ОТ МАКЕДОНИЗМА

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/borisov-da-pie-edna-studena-voda-makedonskiyat-prezident-mu-kaza-che-skopie-nyama-da-se-otkazhe-ot-makedonizma/24717 SvobodnoSlovo.eu
БОРИСОВ ДА ПИЕ ЕДНА СТУДЕНА ВОДА: МАКЕДОНСКИЯТ ПРЕЗИДЕНТ МУ КАЗА, ЧЕ СКОПИЕ НЯМА ДА СЕ ОТКАЖЕ ОТ МАКЕДОНИЗМА

48 часа след "историческата визита" на Борисов в Скопие македонският президент обяви, че Македония не може и никога няма да се откаже от македонизма...

Ако Скопие няма да ревизира македонизма, чиято сърцевина е тотално присвоеното българското културно-историческо наследство, и няма да редактира пиратските текстове в учебниците по история и литература в средното и висшето образование, какво му е историческото на този договор?

През 20 век сме известни на Балканите с умението си два пъти да настъпваме мотиката. И в двете Балкански, и в двете Световни войни бяхме на погрешната страна, с погрешните съюзници, с погрешната стратегия и спечелихме две национални катастрофи (Букурещкият договор от 1913-а и Ньойският договор от 1919-а).

Договорът "Борисов-Заев" е историческа глупост, граничеща с предателство, сравнимо с Договора за вечно приятелство между България и Югославия - т.нар. Бледска спогодба или Историческият договор „Тито-Димитров“. Подписан на 1 август 1947 г. в Блед, Словения, от Георги Димитров и Йосип Броз Тито, договорът предвижда:

Включване на Пиринска Македония в състава на федерална Югославия като част от Федеративна народна република Македония (Вардарска Македония).

Отказ на Югославия от Западните покрайнини и връщането им в пределите на България.

Премахване на визите между двете страни.

Създаване на митнически съюз.

Нищо от този "исторически договор" не се изпълни и той влезе в историята като поредната българска капитулация пред сърбоюгославските комунисти.

На 1 август 1947-а министър-председателят Георги Димитров предаде в Блед българските интереси в името на светлото комунистическо бъдеще. И само разривът между Сталин и Тито, година по-късно, спаси Пиринска Македония от сръбска окупация.

На 1 август 2017-а, по команда от Вашингтон и Брюксел, Борисов подписа в Скопие "исторически договор", с който призна сърбизирания югозападен български диалект за език, различен от българския. С това призна измислената от Коминтерна "македонска нация" и написаната в Белград "македонска история".

Как да не се прекланяш пред гения на Борисов? Как да не се гордееш, че си българин? Как да не изпиеш една студена скопска вода!

Велизар Енчев 

Резултат с изображение за Велизар Енчев

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.