ЧЕСТИТ ДЕН НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ!

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/chestit-den-na-narodnite-buditeli/625 SvobodnoSlovo.eu
ЧЕСТИТ ДЕН НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ!

Днес е ден на народните будители – чисто наш си, Български празник, неопетнен от никакви исторични или неисторични спорове. И точно днес трябва убедено да кажем – Родината ни ще възкръсне! Това е нормалния ход на историята. Защото родината е в сърцето и душата, а не в банката, гаража или в хладилника.

Ходът на историята наподобява електрокардиограма. Ако свърши, значи цивилизацията е мъртва и електрокардиограмата е права водоравна линия. Но този ход не спира и историята никога не свършва. Днес България е в долната част на кривата, но неизменно следва издигане. Такъв е аксиоматичният ход на събитията.

Последните години откровено се говори и пише, че нацията българи и държавата България нямат бъдеще, че изчезваме и скоро ще бъдем забравени и че младите ни сънародници трябва да ориентират бъдещето си към други държави. Над 75 % от родителите мечтаят децата им да отидат в чужбина и са убедени, че това е правилно и задължително за по-доброто им бъдеще.

Всичко това се налага дълго и целенасочено от цяла кохорта медии, тайни и явни чужди служби и други агенции, ложи, комитети, фондации и компании.

Политици от всички цветове обясняват най-нагло как нацията ни загива, как сме най-бедни и най-мързеливи, как вече едва ли не ни няма.

Всякакви морални норми са смятани за отживелица. Всеки, който се опита емпирично и със сериозни доводи да критикува или оборва наложеното статукво моментално бива обвиняван в болшевизъм, простотия, „селяния” или ретроградност.

Какво трябва да правим оттук нататък, за да забързаме електрокардиограмата да се задвижи?

Трябва да се върнем към себе си, към тези ценности, които хилядолетия са крепили всички народи – Бог, родина, семейство.

Тези ценности никога не са били и няма да бъдат „ретро”. Напротив – тези, които твърдят, че нацията ни загива, че „патрЕотизъм” и Бог са смешни остарели понятия – те са вече ретро, защото междувременно ЕКГ – то на историята се е задвижило надолу и после пак нагоре и тези "ценности", в които те вярват - глобализъм, хедонизъм, култ към материалното, слободия...тези "ценности" вече са ретро!

В този смисъл народен будител трябва да стане всеки, който гледа напред в бъдещето и не вярва в някакви псевдо есхатологични глупости за край на историята, край на България и изчезване на българите.

България е преживяла много за дългата си история, преживяла е 500 години варварски геноцид, минала е през ужаса на войните за национално обединение и после винаги се е изправяла гордо.

И сега пак ще се изправи гордо като един от най-древните народи в Европа.

„Буденето” трябва да започне в семействата, у дома, защото младите са най-потърпевши от промиването на мозъци.

За новите будители не трябва да има никакво значение кой или коя партия са на власт.

Всички политици или партии са миманс в процеса на възраждане на нацията, както и следващите ги по-отговорни политици и управленци ще бъдат резултат от това възраждане.

Процесът на „събуждане” е много по-важен от всякакви партии, идеологии, парадигми или икономически системи.

На децата си трябва да повтаряме непрекъснато – България е страната, в която сме родени, в която са родени дедите и прадедите ми, в която са родени децата ни и в която трябва да се родят техните деца и децата на техните деца. Родината е мястото, където Бог ни е създал и никакви глобализми, интернационализми или човешки аутсорсинги не могат да променят това. Имали сме велико минало и ще изградим велико бъдеще. Ние сами ще го изградим, защото сме доказали, че сме умни, способни и креативни. Не новите маратонки и iPhone са най -важни, а създаването и възпитаването на поколение тук, в родината...

Когато след 1 поколение сме възпитали милион деца с тези идеи, нацията ни вече ще се е възродила, а враговете и ще бягат разнасяйки воня на сяра и катран!

Всичко е в нашите ръце - на всеки от нас. Всички трябва да сме будители!

Честит празник!

Иван Спирдонов

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.