ЧЕСТИТ ДЕН НА ПОБЕДАТА

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/chestit-den-na-pobedata/3127 SvobodnoSlovo.eu
ЧЕСТИТ ДЕН НА ПОБЕДАТА

На 09.05.1945 година приключва Втората Световна Война. С пълна победа над фашизма и хитлеризма. Това е Денят на победата! Денят, в който Европа казва "не" на нацистите, на фашистите, на концлагерите, на аутодафетата, на Кристалната нощ, на расовата омраза, на убиването на невинни хора заради неправилни черти или виждания. Денят, в който СССР побеждава Третия Райх. Да напомня, че Европа е харесвала Хитлер. Все още има снимки на невръстната тогава английска кралица с изпъната ръка в нацистки поздрав. Все още има снимки на радостни европейци, посрещащи хитлеристките войски.

Много държави са въвлечени във войната. Но основните битки и тежест изнасят руснаците. Над 20 милиона жертви! Паднали в бой не само за Родината си, но и в бой срещу злото, което представляват нацистите. Младите хора сега надали са чели и чували за Зоя Космодемянска и брат й Шура, за хилядите знайни и незнайни герои, оказвали съпротива на нацистите. Надали са гледали филми за обсадата на Ленинград и как руснаците с шейни по езерото на минусови температури са пренасяли храна. Надали са чували за глада и загиналите при тази обсада. Но ние помним! Знаем какви жертви са дали руснаците, за да я има сега свободна Европа, в която либералите да сеят злъч и злоба срещу Русия с едва скрита мъка, че АХ не е победил. Днес много от евроатлантиците дори няма да отбележат празника, а ще отбележат Деня на Европа. Със същата непоносимост към различномислещите, както са били нацистите. И със същата решимост да не се чува друго мнение освен тяхното.

Европа няма да се научи скоро. Уроците се повтарят, докато се научат. Омразата към Русия, омразата към различното мислене освен стадното, никога не е водило до добро, а само до войни. Днес Европа забравя кой я спаси от кафявата чума. Или може би доста европейски лидери съжаляват, че има такава победа, някои от тях са потомци на генерали от СС и видни ръководители на Третия Райх. Днес Европа в лицето на своите лидери мрази Русия. Днес Европа отново възвеличава нацисти, а пречупени кръстове се виждат по европейските улици. Днес Европа отново повтаря същата грешка. Отново и отново....

Днес аз ще почета падналите за свободата на човечеството знайни и незнайни герои. Ще отдам почит на Русия, която заличи кафявата чума в Европа. С твърдата решимост повече никога да не допускаме нацисти на власт. И да не допускаме България да подкрепя новите неонацисти и пречупени кръстове. Защото за урока тогава платихме скъпо.

Честит Ден на победата! Няма да забравим!

Елена Гунчева

https://t.me/elenaguncheva

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.