ЧОВЕКЪТ С КАСКЕТА АКЪЛ НЕ ИСКА

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/chovekat-s-kasketa-akal-ne-iska/16952 SvobodnoSlovo.eu
ЧОВЕКЪТ С КАСКЕТА АКЪЛ НЕ ИСКА

НОВИНИТЕ ДНЕС, 17.02.2020 Г.

- ГЕШЕВ НАВСЯКЪДЕ.

Не съм сигурна колко българи осъзнават чудото, което се случва напоследък на територията. За първи път от повече от десет години медиите говорят за някого повече, отколкото за ГМР. Направо премиерът беше засенчен, да не кажа, медийно отвят като китайска салфетка. И още по-странното – не се забелязва явно негово недоволство от този факт, което буди силно недоумение у всички, запознати с маниакалния му нарцисизъм. Явно се провежда мероприятие: „Да пробутаме Гешев като Спасител на народа.”. От кого – не е тайна за никого. Със сигурност имат сериозни планове за човека с каскета, ако за пореден път се оставим да бъдем излъгани. А действията на Гешев вече преминават границата на абсурдното. Може би скоро ще го видим лично да слага белезници на някой абсолютен престъпник, проснат удобно на земята. Акциите в цялата страна вдигнаха огромен медиен прахоляк. Даже полицията в Сандански е задържала цели 28 бройки от жриците на спазарената нежност. Престъпността е в нокаут!

- ЧОВЕКЪТ С КАСКЕТА АКЪЛ НЕ ИСКА.

От изказване днес на Гешев разбирам, че той не акъл не иска. Явно не му трябва. Сещам се за приказката: „Ти не ми давай акъл, а пари!”. Да се надяваме, че не това е било продължението. Гешев обвини всички подред, подхващайки Президента, Министър-председателя, Домусчиев, Ковачки, медиите и кого ли още не, че си правят вятър на устата и му дават акъл. Той не щял акъл. Нямало какво Борисов да му казва кого да размаже, щял да си размазва когото си иска. Явно положението е изтървано от контрол. Или театърът за пред нас е много смел и иновативен. За съжаление мисля, че смислените и разумни съвети са много, ама много необходими. Особено когато не искаш акъл, ама нямаш и познанията.

- ПРЕЗИДЕНТЪТ СРЕЩУ ЗАЙЧАРНИКА

Президентът Радев днес ясно разкритикува Борисов, като в прав текст му каза, че от скандали в държавата място в зайчарника не остана /б.а. ББ обясни, че къщата му в Банкя била един зайчарник до оградата/. Нормална и навременна реакция на тоталните издънки на правителството и прокуратурата с подслушването на Президента и развяваните в медиите трудови договори на съпругата му. Ясно стана на всеки българин, че всеки се подслушва, а службите се използват предимно за политически цели и компрометиране на политическите противници. Според генерал Радев, действията на Борисов и реакциите му показват битието му от началото на прехода. Както и все по-голямото безсилие и ежедневна деградация на управлението. И директно каза, че един служебен кабинет ще бъде също толкова опасен за Борисов, колкото и тази деградация на управлението и този път няма да се размине с няколко оставки в кабинета.

- ЕСПЧ – ДОКЪДЕ В БЪЛГАРИЯ?

България е страната, която има най-голям процент неизпълнение на решения на Европейския съд по правата на човека. Иначе да се фоткаме с европейски политици сме първи, особено Мисир-председателя. Но когато се стигне до съобразяване с европейското законодателство и съдебна практика, се правим на оглушали. Правата на човека в България се нарушават ежедневно. Най-вече от държавните институции. От прокуратурата. От съда. От държавата. Правосъдието е като БДЖ- бавно, тежко и мръсно.

- ЕКСТРАДИЦИЯТА НА БОЖКОВ – ДОКЪДЕ ГО ДОКАРАХА?

Днес чак прокуратурата изпрати искането до ОАЕ за екстрадицията на Васил Божков. Така и не се разбра бил ли е арестуван, бил ли е пуснат и какво ще го правят? ОАЕ дори не си правят труда да уведомят българската държава какво смятат да правят и какво е становището им. И вероятно вместо да набляга на търчането из държавата да арестува дребни престъпници, да беше наблегнал на превода на искането за екстрадиция, след като го изтърваха много странно да избяга.

- ДОЙЧЕ ВЕЛЕ ЗА БЪЛГАРСКАТА ОФЕРТА ЗА ФОЛКСВАГЕН

Журналисти на Дойче Веле имат публикация за новия завод на концерна. Огледът в Турция е показал доста добри условия, като единствените спирачки са политиката на Ердоган и дали изборът на държавата му за новия завод няма да се приеме като одобрение на политиката му. За съжаление отново стана дума и за България, като президентът на Търговската камара на Турция е сравнил офертата на България с празен бял лист. Защо ли и ние имаме подобни съмнения? И още по-интересно защо Борисов поне не коментира какво се случва, защото използва строителството на нов завод на Фолксваген като коз за спечелване на изборите, като пример как инвеститорите се избиват на границата кой по-напред ще си остави парите тук. И най-интересно – както откриваше по три завода на ден, от доста месеци /всъщност откакто минаха изборите/ нещо заводите се изпариха. Или пък инвеститорите. Във всеки случай един читав политик би дължал обяснение на хората, които е въвел в заблуждение. Но да се надяваме ГМР да го направи, е илюзия.

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.