ЧУЖДИТЕ НА ПЪРВО МЯСТО

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/chuzhdite-na-parvo-myasto/3976 SvobodnoSlovo.eu
ЧУЖДИТЕ НА ПЪРВО МЯСТО

За пореден път във връзка с войната в Украйна, ни беше напомнено, че сме колония. Ние нямаме право да решаваме дали да приемаме тук украински бежанци или не, в Брюксел са решили не само да приемаме, ами и какво трябва да им осигуряваме. В Брюксел досега не се загрижиха, че сме най-бедната страна в съюза. Не се загрижиха, че българи умират пред прага на болниците ни. Не се загрижиха, че тук евакуиралите се българи са повече от бежанците от войната в Украйна. Това тях не ги интересува. На тях им трябва една слаба и безпомощна България с марионетно правителство.

Днес всяко розово пони е Украйна. Крясъците по улиците на българските градове "Слава Украине!" те карат да мислиш в коя всъщност държава се намираш. Всяка дума против клетите бежанци и призоваване да помислим първо за българите, се приема за предателство, путинофилство и общо взето варварщина. И това се казва от тези, които само по лична карта са български граждани, а в сърцето си носят символа на долара.

Помните ли розовият бяс за Венецуела? Истерията, обхванала жълтопаветниците и евроатлантиците? Хуайдо ли, Гуайдо ли как го направиха герой. Докато не се видя, че американците не успяха да подменят правителството във Венецуела с марионетно такова. И изведнъж розовите понита и евроатлантици рязко замълчаха и се направиха, че това не го е имало. Е, и със Зеленски ще стане така. В момента, в който плановете на Байдън в Украйна се провалят, Зеленски ще бъде оставен на съдбата си.

От Брюксел ни наредиха на украинците да се предостави временна закрила. Освен такава на хора, които не се знае какви са и поради какви причини точно бягат от България, те получават безплатни паркоместа, настаняване, а сега и здравно обслужване. Докато нагло от името на посолството си настояват да се преименуват български улици с имената на нацисти и какво ли още не. Същото това посолство още по-нагло набира доброволци за войната в Украйна на българска територия. Нещо, което ако го направи друга държава, ще предизвика незабавно изхвърляне на посланика.

От Брюксел ни наредиха, че Русия е неприятелска и агресивна държава. Затова и верните им слуги тук козируваха и обявиха за предател всеки, който не мисли като Брюксел. От Брюксел ни наредиха да наложим санкции, без значение от цената, която ще плати българският народ. Лесно му е на Петков да твърди, че ще трябва да се плати цената. С тортите на готвачката никакъв проблем няма да има да си плати тока и храната. Въпросът е какво правят българите. За канадците е ясно.

Безродниците вият от бяс, че българите не подкрепят Азов и Айдар и отказват да подкрепят профашисткото управление в Киев. Пресата към неудобните, е голяма. Всички трябва да се подчинявам на Големия Брат, който винаги ни гледа.

Но аз пак ще попитам - КЪДЕ СА БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ! БЪЛГАРСКИТЕ! Не американските, не украинските, не европейските, а НАШИТЕ?

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.