Да има хора на власт не значи, че има власт. Да има управляващи не значи, че има управление

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/da-ima-hora-na-vlast-ne-znachi-che-ima-vlast-da-ima-upravlyavashti-ne-znachi-che-ima-upravlenie/19837 SvobodnoSlovo.eu
Да има хора на власт не значи, че има власт. Да има управляващи не значи, че има управление

Да има хора на власт не значи, че има власт.

Да има управляващи не значи, че има управление.

Да има правителство не значи, че има правителствен мениджмънт.

Това, че в кабината на самолета играят бриЧ белот не значи, че полетът на самолета е под контрол.

Освен формалните условия държавата да функционира надеждно и да произвежда сигурност, каквато и всъщност е главната й функция, трябва задължително да е налице това, което големият философ Мишел Фуко нарича говърнменталити. Нека опростено го преведем като управленска менталност и ментално управление едновременно. И капацитет за управление и особена менталност на управляването. А у нас има имитация и симулация на управление, повдигната на степен огромно отсъствие на критичен минимум съвременна менталност, в епохата на новите познанийни (когнитивни) технологии и изкуствения интелект!

Ето защо чергата на държавата ни започва да пламва. И като пламне окончателно, всички ние в България - българи, турци, роми, арменци, евреи - ще станем нестинари, подскачащи по въглените на свободното (про)падане на българския двуплощник. Защото всичко си има цена и за всичко се плаща. А най-непосилна е цената, когато в кабината на двуплощника играта на бриЧ белот продължава, глуха и сляпа за торнадото, което приближава с нарастваща сила и ескалираща скорост.

Николай Слатински

Резултат с изображение за Nikolay Slatinski

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.