ДА ОТБЕЛЕЖИМ ХЕЛОУИН

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/da-otbelezhim-helouin/18199 SvobodnoSlovo.eu
ДА ОТБЕЛЕЖИМ ХЕЛОУИН

Тези, които смятат, че празникът няма почва у нас, са в дълбоко заблуждение. Съвсем пресен е примерът на гласуващите от отвъдното, тоест на живите мъртви, фенове на ГЕРБ. Все пак и те са електорат, имат право на свой си ден, тъкмо да ги почерпят едно жито за балотажите.

На второ място, сред вип-овете по върховете е пълно с вещици и магьосници, които успяват от един километър магистрала да си построят пет къщи за гости с басейни. Който си го може, си го може. Аз лично винаги като видя Ангелкова и Мамата на нацията, се сещам за Сабат. И веднага в услужливото ми въображение изниква образът им на метли "Фолксваген", с фарове от "Мерцедес". И правят жертвоприношения на умрели от ужас туристи...

И най-вече - празникът трябва да се отбележи като ДЕНЯТ НА ТИКВАТА! Сега грях ви на душата, ако не се съгласите, че си е редно и правилно премиерът да има свой си празник. Също като английската кралица - има си рожден ден, ама тържествата са на друга дата, когато я почитат. Та кой ден е по-подходящ от утрешния, питам аз!?! И не забравяйте - ако няма лакомство, полага се пакост.

Така че, утре да не забравите още сутринта да поздравите Главната Тиква на Републиката, така че да му светнат очите отвътре и да му изхвърчат семките от главата. След това направете и тиквеник. За тиквеника в къщи, които си имат такъв. С много чувство може да поздравявате омразните съседки със: Здравей, вещице такава! Поне утре не трябва да ви се обиждат.

Празнувайте си на воля. Но пазете децата от Празника на мъртвите и злото. В България ще се сблъскат с него, за съжаление понякога ежедневно. Но нека да имат защитата на българското, на кукерските маски и пафтите на кръста, на тайнството на лазарките и прескачането на огъня, наричането над мълчаната вода и наричането на омайниче. Това ще им помогне да се справят в света на злото.

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.