Да я попитаме тази проста пОтка какви ги върши и защо е "бавно строителството на ДГ", а строителството на сгради в столицата се вихри яко

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/da-ya-popitame-tazi-prosta-potka-kakvi-gi-varshi-i-zashto-e-bavno-stroitelstvoto-na-dg-a-stroitelstvoto-na-sgradi-v-stolicata-se-vihri-yako/3929 SvobodnoSlovo.eu
Да я попитаме тази проста пОтка какви ги върши и защо е "бавно строителството на ДГ", а строителството на сгради в столицата се вихри яко

Увеличение с близо 190 К души в София е поредното оправдание за липсата на места в ДГ.

Да я попитаме тази проста пОтка какви ги върши и защо е "бавно строителството на ДГ", а строителството на сгради в столицата се вихри яко.

Имам приятелка, която живее между МОЛ Парадайс и Южната дъга. Сравнително често ходя при нея и за някакви 6 месеца от дупката да блока й се появи жилищна сграда, която вече има покрив. Nina Angelova колко държавни/общински ДГ имате?

В района ситуацията е близка до тази в Лозенец - съседите от две сгради може да се наплюят през балконите. В същото време в този новопостроен квартал, където до преди 5-10 години бяха малки къщи и поляни май няма държавни ДГ.

Еми, Юрданка да не се прави на луда. Малко ли пари от разрешителни за строеж влизат в СО? Защо не построяват нужните за района детски заведения?

Никак не е сложно за изпълнение - просто нещо куца в управлението.

Недопустимо е да знаеш, че столицата се е увеличила с над 190 К човека, все млади хора в детеродна възраст и да нехаеш за обезпечаването на места за деца в ДГ.

Айде, аман от празноговорене!

Само да припомня, че беше създадено задължително изискване за обезпечаване на сградите с парко места. Значи може да се създаде и задължително обезпечаване на детски заведения.

Просто част от таксите трябва да се насочват към отделна сметка за построяване на ДЕТСКИ ГРАДИНИ, за да не се изразходват за каквото им дойде на ума или просто да потъват в нечии джобове.

Lilia Bozhkova

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.