ДЖЕНДЪРВИЗИЯТА ОТДАВНА НЯМА НИЩО ОБЩО С МУЗИКАТА

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/dzhendarviziyata-otdavna-nyama-nishto-obshto-s-muzikata/2972 SvobodnoSlovo.eu
ДЖЕНДЪРВИЗИЯТА ОТДАВНА НЯМА НИЩО ОБЩО С МУЗИКАТА

 

Евровизия отдавна е политически конкурс. На който наградата винаги се дава на поредния любимец на кукловодите. Май нямам спомен последните години да я е спечелил някой нормален музикант. Дават се политически награди, а музиката някъде е навряна в тъмен ъгъл. Дотам, че човек да намрази ушите си.

И тук искам да изкажа специален поздрав и благодарност на българското участие в журито на Евровизия: Здравко Желязков (дует Ритон)

Нели Рангелова

Мария Мутафчиева (Мери Бойс Бенд),

Венцислав Роланд - Venzy

Георги Симеонов - JJ, които не допуснаха политиката да влияе върху изкуството. Политиката е кратка, а изкуството е вечно, да перифразирам един израз.

На музикалните конкурси трябва да се отчитат качества като талант, изпълнение, качества на текста а музиката. А не кой на кого е любимец. Защото тези политически аспекти ще отидат в историята, а срамът ще остане вечен. Украйна нито е жертва, нито е топ държава. А участник в една война, в която няма невинни правителства. Да се намесва културата и музиката в това, е грозно, безпринципно и осъдително.

Затова - поздравявам българските представители в журито, че не са изневерили на съвестта си.

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.