Един модел рухва за да дойде нов, по - справедлив. Такива са законите на еволюцията

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/edin-model-ruhva-za-da-doyde-nov-po-spravedliv-takiva-sa-zakonite-na-evolyuciyata/3903 SvobodnoSlovo.eu
Един модел рухва за да дойде нов, по - справедлив. Такива са законите на еволюцията

Войната в Украйна не е за територии.Многопластова е.Войната не е само заради милитаризацията на Украйна, осигурявана нечистоплътно от САЩ, чиято мишена винаги е била Русия.

Не е само заради нацизма, чиито хиляди жертви в продължение на 8 години бяха пренебрегвани от света.

Войната е за един нов многополюсен свят.

Европа вече говори за съюз на суверенни държави, за Европа на нациите- нещо различно от сегашния Европейски съюз.

Светът обаче не го прави.Зависим е от еднополюсния модел, от финансовата клопка на долара, от господството на банковия монопол.

Именно това е невидимият фронт на случващото се в Украйна.И Путин го е обмислил добре.Прави го - с най- големите и като територия, и като ресурси, и като население държави.Петро- доларът осигуряваше на САЩ финансова независимост и господство на финансовите пазари.Вече няма да е така.Банките, държани от шепа хора няма да управляват света .

Путин разрушава модела на федералната резервна система на САЩ според която всяка централна банка по света за да пусне в обръщение собствена валута е длъжна да закупи еквивалента и в долари - т.е. няма суверенни, а зависими от долара национални валути.

До сега.

Това се случва в Украйна.

Проблемът не е между русофили и русофоби.Проблемът е колко далеч виждаме.

Призивите да помагаме с оръжия за да бъдат убивани хора е политическо късогледство и морално престъпление.

Предложенията да преименуваме улици е поредното навеждане пред хранилката на САЩ.Точно както поведението на медиите, повечето от които паднаха до нивото да бъдат презирани.

Добре е да виждаме по- далеч от носа си.Добре е да виждаме голямата картина.

Тя вече се случва.Пъзелът се нарежда - бавно и неумолимо.Един модел рухва за да дойде нов, по - справедлив. Такива са законите на еволюцията.

Румяна Ченалова

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.