ЕХ,Б.Б. ГЪРЦИТЕ ПАК НИ СЛАГАТ В ДЖОБ!

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/ehbb-garcite-pak-ni-slagat-v-dzhob/16491 SvobodnoSlovo.eu
ЕХ,Б.Б. ГЪРЦИТЕ ПАК НИ СЛАГАТ В ДЖОБ!

У нас Борисов популистки дрънка, че фабрикантите трябва да си продадат колите / на кого?/, за да платели на работниците. Простотии. Ето как е в една Гърция,която е в най-тежкия дефицит от всички страни в ЕС :

– Всеки работещ в предприятие, фирма, чиято работа е спряна с решението на правителството като предпазна мярка срещу вируса, ще получи 800 евро за покриване на разходите си до края на април. Ако мерките продължат, ще бъдат платени още по 800 на работник евро за май.

– Пълно застрахователно покритие за работници, на които прекратяват договорите.

– Отлага се плащането на данъци и осигурителни вноски за 4 месеца.

– Държавата ще плаща осигурителните вноски на работници и служители на засегнатите фирми и предприятия до септември.

– Предприятията и фирмите няма да плащат данъци, ДДС и др. задължения до септември.

– Предвидени са помощи за фирмите и предприятия, които са затворени, но при условие, че няма да уволнят нито един работник.

– Фирми, които имат да изплащат бизнес-кредити на банки, за четири месеца ще плащат само лихви.

– Автоматично се отпуска на всяко предприятие в зависимост от неговия оборот и персонал безлихвен заем от 30 000 евро, който ще бъде изплащан с дълъг гратисен период. Министри обсъждат дали тези 30 000 евро да не бъдат изцяло грант, без връщане.

Стефан Северин

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.