ФАЛШИВО ИЗСЛЕДВАНЕ НА ЛАЙНОМОРИЕТО ЩЯЛО ДА ДОКАРА ТУРИСТИТЕ НА ПЛАЖА. АЙДЕ БЕ!

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/falshivo-izsledvane-na-laynomorieto-shtyalo-da-dokara-turistite-na-plazha-ayde-be/14965 SvobodnoSlovo.eu
ФАЛШИВО ИЗСЛЕДВАНЕ НА ЛАЙНОМОРИЕТО ЩЯЛО ДА ДОКАРА ТУРИСТИТЕ НА ПЛАЖА. АЙДЕ БЕ!

Фалшиво социологическо изследване по плажовете на Бургас проведоха ангелковите хора. Щели да пращат резултатите по медиите и по посолствата, пък те щели да карат чужденците да идват в България, щото у нас въобще нямало коронавируси.

Боже мили, какво скудоумие!

За да бъдат данните от едно изследване представителни и достоверни, то трябва да се проведе методически правилно - с добри методики (методика на извадката, методика на събирането на информация, методика на обработката ѝ, методика на анализа ѝ), с добри инструменти, цялото проучване трябва да е направено според изискванията, анкетирането да е професионално, анализът трябва да е компетентен и т.н.

Не може да събереш този и онзи по плажа, някой и друг келнер и спасител, някоя чистачка от хотела, и да ги питаш дали са болни, те да ти кажат, че не са, и ти да правиш генерални “социологически” изводи.

Това просто е глупаво, и издава опит за преднамерена фалшификация на действителна информация с користна цел.

Трябва да си безкрайно тъп, за да повярваш, че тъкмо курортите и плажовете у над са някакъв странен остров, на който хич няма коронавирусна зараза, каквато по официални данни е налице навсякъде из цялата страна, и която ескалира както като обхват - брой заразени, брой болни, брой починали, - така и като темп (динамика) на ескалацията, нови и нови рекорди на болни всеки ден, според НОЩ.

Да тръбиш нагло и настойчиво по медиите, по посолствата, по туристическите агенции и др. въз основа на подобно фалшиво анкетно проучване, което не е представително и достоверно послания: “По нашите курорти няма коронавируси! Проучихме! Доказано научно! Идвайте, туристи! Насам, народе!”, според мен представлява квалифицирана измама на големи обществени групи, и е престъпно, състав на чл. 209, ал. (1) и др. на Наказателния кодекс.

Гешев, де си ве?

Акад Петър Иванов

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.