Гледайте Турция, мислете за България

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/gledayte-turciya-mislete-za-balgariya/22339 SvobodnoSlovo.eu
Гледайте Турция, мислете за България

Новите диктатори се крият зад демокрацията, прикривайки уродливият си вид, но накрая маските падат. И народа вижда истонското им лице - лицето на властолюбиви страхливци, готови на всичко за да запазят властта си.

Макар и наглед ситуацията да е различна, в двете държави се развиват много сходни процеси.

И в двете държаваи властта е концентрирана и превзета от един човек и бандата му - падишах, бей, мафиот, мутра,самодъжец, който сам ДАВА, РАЗДАВА, РАЗПОРЕЖДА И РЕШАВА ВСИЧКО В ДЪРЖАВАТА. Познато, нали?

И в двете държави падишаха реве, че някой е искал да го убива и да го сваля от власт. Ердоган го направи веднъж, след 'преврата" срещу него. Борисов го прави постоянно през последните няколко години. Първо Доган щеше да го убива (Бойко Борисов обяви това публично от трибуната на народното събрание при първото си падане от власт в опит да изиграе ролята на жертва и да спаси управлението си), после Пеевски щеше да го убива в ареста по време на Орешарски и още няколко жалки и конфузни ПР-ски опити да представят Борисов, като обект на атентат. В момента правителството на Борисов осигурява държавна охрана и за Доган и за Пеевски - кандидат убийците на Буда. Звучи абсурдно, но е факт. През последните години почти ежедневно Борисов открива във всяко действие на недоволни граждани някакви конспирации и поръчки на някакви невидими сили, които искат да му вземат власта. Той видя такъв сценарий и в протеста на майките на деца с увреждания и пожела да му се "махат от главата" .Страх и параноя тресат дерибейте.

И в двете държави съдебната система е пряко подчинена на управляващата партийна клика. И в Турция и в България прокуратурата се използва основно за оневиняване на властимащите и за репресии и мачкане на неудобните и определинете за врагове от управляващите. В Турция Ердоган еднолично назначава хора в съдебната система,а в България помним думите от изтеклото СРС отправени към Бойко Борисов по отношение на Цацаров- "Ти си го избра". Помним и как нахълта във ВСС, като мутра в кръчма.

И в двете държави така наречените "официални" и обществени медии и телевизии са превзети от управляващите и превърнати в техни слуги. В Турция Ердоган контролира всички големи медии, в България Борисов чрез "другото си аз" Пеевски контролира почти всички медии и телевизии, с изключение на няколко сайта, чиито собственици и журналистите работещи в тях са подложени на зверски репресии и натиск - Биволъ, Фрогнюз и тн.

И в двете държави липсва свобода на словото и са потъпкани основни човешки свободи. В Турция се арестуват по списък определените от Ердоган за негови врагове, а в България видяхме как се извършва арест в центъра на столицата, без право на адвокат и защита и как полицията запушва устата на задържаните жени. Чухме как КПКОНПИ обявиха Пеевски за най-чистият в държавата" и как прокуратурата обяви, че за 16-те милиарда източено ДДС виновни няма.

И в двете държави управляващата мафия и стоящите на върха и диктатори използват демокрацията и нейните механизми за да крепят своята престъпна власт. И Ердоган , и Борисов гръмко тръбят "Мен народа ме е избрал и който е против мен, значи е против демокрацията"! Само че и в двете държави ИЗБОРИТЕ СА ПРЕВЪРНАТИ В ЕДНО ОГРОМНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, КОЕТО САМО ЛЕГИТИМИРА ВЛАСТТА НА МАФИЯТА! Народа отдавна нищо не избира.

И в двете държави диктаторите деменстрират добро отношение един към друг, Ердоган се държи като господар на Борисов, който страхливо приема слугинската си роля.

И в двете държави расте напрежението. И е въпрос на време народа да излезе на площадите и да изрине душманите си. И ако се стигне до сблъсъци и проливане на невинна кръв, то отговорността ще е тяхна. Гражданите се борим за свободата си, за справедливост и възмездие, а мафията се бори за власт за да си осигури безнаказаност и да продължи да ограбва народа.

НЯМА ВЕЧНИ ДИКТАТУРИ, САМО СТРЕМЕЖА НА ЧОВЕК КЪМ СВОБОДА Е ВЕЧЕН!

На 27.06, сряда, в 13.00часа БОЕЦ излизаме пред Министерски съвет в защита на Ваня Рибчева, майката на загиналият в Лясковец командос Емил Шарков. Управляващата ни мафия иска да изгони Ваня от дома и,от ведомственото жилище в което тя живее. Такова кощунство могат да извършат само чудовища без съвест и морал! Майките също са на площадите заради геноцида над децата им.

Това е начина да си вънем държавата! На площадите! БОЕЦ ще бъдем там!

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

#ДОМзаВАНЯ

#УправляваНиМафия

#СистематаНиУбива

Снимка на Georgi Borisov Georgiev.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.