ГЛОБЕТЕ НИ, ЧЕ СМЕ ЖИВИ И ПРИКЛЮЧВАЙТЕ ТАЯ МЪКА

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/globete-ni-che-sme-zhivi-i-priklyuchvayte-taya-maka/2563 SvobodnoSlovo.eu
ГЛОБЕТЕ НИ, ЧЕ СМЕ ЖИВИ И ПРИКЛЮЧВАЙТЕ ТАЯ МЪКА

Докато съм в болнични, съм пропуснала поредният "бисер" в умотворенията на управляващата МОЛ-коалиция. Не се и съмнявам, че титаните на мисълта там сън не ги хваща как да ни хвърлят в шок и ужас.

Ако лекарят постави неправилна диагноза, не си мислете, че това е лекарска грешка. Вие сте си виновен! Само вие! Дори с това и уронвате престижа на лекаря. За неправилната диагноза сте си виновни само и единствено вие. Нищо, че съм чувала, че в съвременната медицина диагноза се поставя след изследвания. Нищо, че лекарят би трябвало да разбира симптомите и кога го подвеждат, все пак за това е учил, за разлика от вас. Не - виновен сте си вие и ще трябва да си платите за грешката!

Не разбирам обаче защо трябва да спираме само до глоба за неправилно казани симптоми. Ако случайно докторът ви предпише неправилно лекарство или такова, от което получите алергичен шок - само вие сте виновен! Вие сте виновен и за неуспеха на лечението и за евентуално леталния изход /ама тогава ще глобят наследниците ви заради дискомфорта на медиците/.

Най-накрая решихме въпроса с лекарските грешки и причините за смъртността. Явно и ясно на всички трябва да стане, че само пациентите са си виновни за всичко. Така, де! Глоби, санкции, а за симулантите /ех вие, гадни симуланти, прочетете за добрия войник Швейк/, дори може и затвор да се предвиди!

Моля да ме извинят всички свестни, почтени и добри лекари, които съвестно си вършат работатата. В случая сме виновни политиците, че допускаме подобни абсурди.

Дали пък да не предложим една глоба, че изобщо сме живи!?

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.