Горката Украйна! Откровеността на Байдън е удивителна

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/gorkata-ukrayna-otkrovenostta-na-baydan-e-udivitelna/3088 SvobodnoSlovo.eu
Горката Украйна! Откровеността на Байдън е удивителна

Горката Украйна!

Откровеността на Байдън е удивителна. Той заяви, че САЩ ще изнесат 20 милиона тона зърно от Украйна, за да намалят цената на хляба в света. Зърното се изпраща с камиони до румънските пристанища и след това се товари на сухотоварни кораби.

Добра търговия за Щатите: стари оръжия в замяна на прясно зърно. На борсата един тон струва около $425. Тоест САЩ ще вземат зърно за $8,5 милиарда. Тази "помощ за Украйна" сериозно ще попълни резерва в САЩ. Украйна е изнасяла малко повече от 20 милиона тона годишно. Така САЩ поемат целия годишен обем на износа.

В Украйна признаха за мащабния износ на пшеница за САЩ. Въпреки неуспешната сеитбена кампания, Киев масово изнася зърно от Одеска и Николаевска област, за да плати ленд-лизинга,по пътя за нов Гладомор.

Камиони, натъпкани с украинско зърно, вече са забелязани да се отправят към молдовското пристанище Гюрдулещ на река Дунав.

Целият този „ленд-лиз“, когато украинците плащат за стари и експериментални образци на оръжия със зърно е съзнателно довършване на Украйна с идеята да натресат гладуващите 20 милиона упорити украинци на шията на руснаците.

Йордан Халачев

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.