ГРАЖДАНИТЕ СРЕЩУ КОРУПЦИЯТА

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/grazhdanite-sreshtu-korupciyata/17863 SvobodnoSlovo.eu
ГРАЖДАНИТЕ СРЕЩУ КОРУПЦИЯТА

НОВИНИТЕ ДНЕС, 02.12.2019 Г.

- ГРАЖДАНИТЕ СРЕЩУ КОРУПЦИЯТА.

Всъщност граждански организации протестират срещу назначаването на Сотир Цацаров, доскоро главен прокурор, за председател на Комисията по корупция /КПКОНПИ/. Защото подозират корупция, злоупотреба с власт и обвързаности на властта и прокуратурата. За седем години н поста си Цацаров не се отличи с някакви резултати срещу корупцията, напротив, знакови станаха арести и обвинения срещу неудобни на властта. И тъй като личностите не се променят, няма как да се очаква нещо различно. Всъщност самата комисия се бори не срещу корупцията на властта, а извършва някакви действия, колкото да се отчете пред Европейския съюз усърдна и мазна пехливанска борба срещу корупцията. Всеки българин по джоба си знае доколко тази борба е успешна, при положение, че в България вече разделение на властите няма.

- КОГО ПАЗИ ПОЛИЦИЯТА?

Поредните полицаи днес бяха заловени, че са участвали в организирана престъпна група за разпространение на наркотици в София. Старши инспектори в полицията. Разбираме, че от две години необезпокоявани от никого, те са извършвали престъпна дейност. От една година са ги разследвали и чак сега са ги заловили. Колко наркотици са продадени на деца и младежи благодарение на този полицейски чадър, не става ясно. Много българи това дори не го отчитат като новина. За мен това трябва да е водеща новина. Защото държава, в която общественият договор е нарушен и държавата не може да гарантира обществения ред и да контролира служителите на полицията, е загубила напълно общественото доверие. Кого всъщност пази полицията? Най-много полицаи на глава от населението и най-много престъпност и насилие. Това не се вижда от полицейските сводки, защото гражданите СЕ СТРАХУВАТ от полицията. Защото не знаят дали жалбата им няма да попадне в аверче на престъпниците, от които се жалят. И понеже проблемите винаги започват отгоре – да осмислим кой е начело на МВР.

- ПРОБЛЕМИ С КЛИМАТА ИЛИ С ПОЛИТИЦИТЕ?

Бойко Борисов участва в 25-тата Конференция по промените в климата. Естествено, прегърна и целуна всеки, който имаше малшанса да се приближи до него. Направи дори изказване. Дотук добре. Но България е страната с най-мръсен въздух в цяла Европа. И това се дължи изключително на политиците. Защото няма и не се прилага програмата за опазване на околната среда. Ковачки изгаря боклук в тецовете си. И целият боклук отива под формата на фини прахови частици в дробовете на българите. 4,8 милиона души в цял свят умират на година от болести, причинени от мръсен въздух. В България са десетки хиляди на година. Астми, белодробни проблеми, бъбречни болести, инфаркти и инсулти са последицата от въздуха, който дишаме. Заради тези, които печелят върху здравето ни. Колко депа в България са изградени по всички нормативни изисквания? Колко са култивирани, колко завода за боклук са изградени, а изградените два какъв капацитет имат? И да добавя прочутите инвеститори на Борисов. Знае се, че освен заради евтината работна ръка, в България идват инвеститори с „мръсни” производства. Които не искат да тровят собствения си народ. И преди да дава препоръки на света, Борисов да погледне какво е направил в България. Защото умират хора, за да печелят политиците и бизнесмените.

- САМО РАСИСТИТЕ СА НИ ПРОБЛЕМЪТ!

Съветът на Европа, както има навик напоследък, ни препоръча да наказваме по-строго в България престъпления, породени от расизъм. Нито дума за дечицата, убити от някои недосегаеми. Нито дума за престъпленията от гетата. Нито дума за изнасилванията, грабежите, убийствата, пребиванията, включително над военни. Има една обгрижвана от Европейския съюз и либерастите група – малцинства, ЛГБТ и прочие, които имат повече права от средностатистическия европеец и българин. И защо тези престъпления да се наказват по-строго? Нима не са същите, както спрямо другите хора? Нима убитият е по-убит, когато е от някое малцинство. Безумието в Европа достига висоти, които здравият разум трудно възприема. И то точно в България, където винаги е имало толерантност. С новите им правила ще посеят омраза. Защото там, където има привилегии, винаги се ражда и омразата.

- НАТО ИЛИ....?

САЩ са подписали протокола за присъединяване на Северна Македония към НАТО. Скоро и там ще има американски бази. В същото време Русия достави през въздушното пространство на България нови военни хеликоптери на Сърбия. Очевидно е, че България изпада в много сложна геополитическа обстановка. А САЩ са далеч. Ние се превръщаме във военна цел и фронтова линия. И тези, които не вярват, че това ще се случи, да прочетат историята на Първата и Втората световни войни. И тогава в началото се е чувало само ехото от предстоящите кланета. И да се замислим колко е мъдър изборът на политиците ни, които превърнаха дори Варна във военна цел. И военна база на САЩ /да, да, логистичен център, не по врат, а по шия!/. И как гарантираме суверинитетА си. Може би трябва да покажем чертежите на Ф-16 на евентуалните врагове, за да ги уплашим, както трябва и да не ни нападат, без значение, че на наша територия ще има американски военни бази, които могат да насочат оръжия срещу Русия. Да мислим сега, защото след време може да е много късно.

Елена Гунчева

Снимка на Шести септември - страница на Елена Гунчева.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.