ХРОНОЛОГИЯ НА ПАТРИОТАРСКИТЕ УЛТИМАТУМИ

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/hronologiya-na-patriotarskite-ultimatumi/15130 SvobodnoSlovo.eu
ХРОНОЛОГИЯ НА ПАТРИОТАРСКИТЕ УЛТИМАТУМИ

Не сме склонни да отстъпим от искането си за доброволните отряди. След като сме се разбрали веднъж за нещо, очакваме то да бъде изпълнено или предоговорено, заяви заместник-председателят на ВМРО Искрен Веселинов по повод на предстоящия съвет на управляващата коалиция…

Ако някой простосмъртен, имал глупостта да гласува за Опитомени патриоти, вярва, че те ще скъсат с ГЕРБ и ще напуснат властта заради отхвърлената им идея за „доброволни отряди“, той е или тулуп, или мисирка.

До този момент патриотарите отправиха към ГЕРБ тези гневни ултиматуми, които тихомълком оттеглиха:

Че ще станат опозиция на Борисов, ако назначи за зам.-военен министър, предложеният от Реформаторския блок Орхан Исмаилов /2014/.

Че ще започнат война с ГЕРБ , ако не се свалят новините на турски език по БНТ /2014/.

Че ще оттеглят парламентарната си подкрепа за кабинета, ако ГЕРБ не се справи с битовата престъпност/2015/.

Че ще скъсат с ГЕРБ, ако НС не приеме промени в Изборния кодекс, увеличаващи наказанията за купуване и продаване на гласове /2015/.

Че ще преосмислят подкрепата си за правителството, ако се увеличи цената на тока /2015/.

Че ще минат в опозиционния лагер, ако ГЕРБ не реши проблема с ромския терор в с. Гърмен, не се разрушат незаконните постройки и не се елиминират кадрите на ДПС в района /2015/.

Че ще бутнат правителството, ако не се открият повече избирателни секции в чужбина /2016/.

Че излизат от властта, ако не се въведе колективен модел на управление и не спре смяната на министри зад гърба на коалиционните партньори /2018/

Че Каракачанов ще напусне кабинета „Борисов 3“, ако няма реално противодействието на „циганската престъпност и социалния паразитизъм“, „противодействието на радикалния ислям и чуждото влияние през българските вероизповедания и неправителствения сектор“ /2019/.

Че ще сложат край на коалицията с ГЕРБ, ако не се осигури „достоен живот на възрастните хора“ и въвеждане на данък „Лукс“ /2019/.

Как да напуснеш коалиционната трапеза, как да оставиш комисионерския министерски стол, как да зарежеш лобистките депутатски банки!

Велизар Енчев

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.