ХУБАВА РАБОТА, АМА ГЕРБЕРСКА

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/hubava-rabota-ama-gerberska/24690 SvobodnoSlovo.eu
ХУБАВА РАБОТА, АМА ГЕРБЕРСКА

"Вместо да улесни максимално справките за съдимост с интернет базирана платформа, която е безплатна - например като тази за здравните осигуровки, правителството ще промени 68 закона с доста ограничен ефект. (Според юристи, това би могло да се постигне и с приемането на един общ закон. - б. м.)

От публикувания законопроект, обещаващ разтоварване на гражданите и бизнеса от административната тежест, става ясно, че облекчение ще има само по отношение на държавните институции - те няма да могат да изискват свидетелството, защото ще си проверяват служебно. Новите текстове няма да доведат до съществена промяна в най-масовия случай - при кандидатстване за работа в частна фирма. Работодателите няма да имат възможност да правят подобна справка служебно, което значи, че хората пак ще трябва да плащат 5 лв. такса и да ходят по гишета. Другата възможност е да правят заявка по интернет, но за целта трябва електронен подпис.", уведомява в. "СЕГА".

Борисовите чиновници се подиграват с нас? Или просто държавата тероризира гражданите си? Или премиерът просто лъже, както обикновено?

Любомир Кольовски

Резултат с изображение за Любомир Кольовски

https://www.facebook.com/ecohunter12

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.