Имам идея за законодателна промяна във връзка с поредното журналистическо безобразие

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/imam-ideya-za-zakonodatelna-promyana-vav-vrazka-s-porednoto-zhurnalistichesko-bezobrazie/23995 SvobodnoSlovo.eu
Имам идея за законодателна промяна във връзка с поредното журналистическо безобразие

Имам идея за законодателна промяна във връзка с поредното журналистическо безобразие. Става дума за журналиста от BIT Стоян, дето ще го осъди Борисов сега. Ще го осъди, ми. Как тъй ще пита премиера казал ли е, че сме "лош мат'риял"! Адвокат Марковски е готов с пледоарията: излагаме се като кифладжии пред европредседателството!

Заради такива, дето вика Бойко "кратуни" и "главанаци", дето ни излагат така, аз предлагам да върнем в НК оня Член 108, който туряше на мястото им враговете на тоталитарната власт. Ето го вкратце:

Член 108 от Раздел Противодържавна агитация и пропаганда

(1) Който с цел да отслаби властта или да й създаде затруднения, разпространява клеветнически твърдения или литература с такова съдържание, се наказва с 3 до 5 години лишаване от свобода.

По тоя член на живковия Наказателен кодекс са осъждани доста хора - за критични реплики срещу режима и големците му, за вицове, забранени книги и политики. Един копипейс му трябва само! А не да плаща премиерът ни на адвокати! Излагаме се и пред Юнкер така!

Анна Заркова

https://www.facebook.com/profile.php?id=100010516398219

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.