ИМИТАЦИЯ НА ОПОЗИЦИЯ!

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/imitaciya-na-opoziciya/17208 SvobodnoSlovo.eu
ИМИТАЦИЯ НА ОПОЗИЦИЯ!

Вотът не мина – тоест правителството си остава. Ала това едва ли е изненада. Освен да се дебатира по актуалните проблеми, вотът е пробен камък кой какъв е. Официалната управляваща коалиция е ясна. Там няма изненади.

ДПС надяна опозиционната маска, съгласувана с Борисов, за да покаже на електората си и на баламите, че нямат тайни договорки с ГЕРБ. Плитки номера. Воля на Марешки, която гласува въздържал се, е жалка кукла. Въздържал се означава, че не си срещу правителството. И как Марешки, който иначе дере гърло каква опозиция е, ще се опъне – веднага ще пуснат в действие делата срещу него.

Още по-жалки са шепата „независими” депутати на Атака. Те прилагат плоски селски номера – задават чрез медиите пет тъпи въпроса, сякаш БСП управлява, а не отиват на срещата за преговори. Този номер, съчинен от белия мъник, се прави за останалите малцина наивници. На тях се внушава, че Атака и Сидеров са върла опозиция, а всъщност те са върли подръжници на Борисов. И те гласували въздържал се, което значи за правителството. А как ще обяснят на клетите си останали няколко стотин поддръжници, че с такава позиция значи са за водния батак в страната, за боклуците, вкарани от чужбина, за мръсния въздух. Няма да обясняват, а ще продължават да леят крокодилски опозиционни сълзи в нещастната си телевизийка.

Има и друго – те не подкрепят вота, защото знаят, че няма вече да има парламент. Същото важи и за Марешки. Каквото могат – ще отмъкнат от този мандат. Те – кресливите борци за правда и свобода.

Стефан Северин

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.