Информационно бомбардиране за управление на обществени нагласи

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/informacionno-bombardirane-za-upravlenie-na-obshtestveni-naglasi/15124 SvobodnoSlovo.eu
Информационно бомбардиране за управление на обществени нагласи

Сигурно сте забелязали, че на практика всяка седмица и дори всеки ден възникват нови и нови скандали, свързани с правителството на идиотите от ГЕРБ и ОП. В тази статия ще демонстрирам управление на обществени нагласи посредством контролирани PR кризи.

Преди няколко месеца гръмна чудовищен скандал, който по мое мнение, ако не бъде закопан бързо слага правителството на пързалката към поредни предсрочни избори.

Естествено става дума за безумната ограда по границата ни с Турция. Категорично отказвам да наричам това нещо съоръжение, а още по-малко пък възпрепятстващо.

Както стана ясно под Великата Българска Стена се появи яма (добре, че китайците не са строили стената си като нас, че никой нямаше да я помни вече).

Набързо споменаването на този скандал и дори излъчването на кадри от мястото на дупката, което само по себе си е част от демократичните ценности бе подложено на масиран удар и заплахи за съд. Управляващите за часове притиснаха обществото, че става дума за националната сигурност…

Глупости!

Става въпрос за кражби в особено големи размери!

Колко големи ли?

Ами Великата Българска Стена струва на нас, данъкоплатците (да го духат гражданите) и Европа 200 милиона. Яко, а? Добра заработка са си 200 милиона, а оградата да струва максимум 25% от сумата (гърците построиха такава с бетонни елементи, освен метални за 2 пъти по-ниска цена). Сами можете да прецените колко е безапелационна кражбата.

А Патриотите с военен министър Каракачанов, който чух 2 пъти за 6 месеца и то без нито едно изказване по отношение избора на самолети, което е точно в неговия ресор леко започват да ми напомнят доста на Плевнелиев и курвите в Студентски град – винаги са съгласни.

Не, че съм имал Каракачанов за чиста монета, но чак такава безлична фигура от него, човекът начело на партия с прякор Войводите не съм очаквал. Разочарован съм! Разочарован съм и то много.

От друга старана вицепремиер Валери Симеонов. Човекът, който работеше на тая ограда …буквално. И накрая какво стана с Великата Българска Стена? Не ви ли напомня това на пътищата, които строят и с които се фукат и които ремонтираме през 6-7 месеца наново всеки път. Всеки ден го виждате във вечерните новини!

Срам? Срам. Срам!

Предлагам да си промените името, защото мат‘риала е от идиоти, но вие милички нямате право да се наричате патриоти! Поне не в тази държава!

И така лека полека поредния скандал (имало само скандали – ако нямаше поводи – нямаше да има скандали бе) придоби широка обществена енергия и започна да се рови. Излязоха дори съобщения, че ако споделиш снимка на дупката те грозят до 8 години затвор.

Ах, колко демократично е това. Ах, колко европейско е да ограничиш пресата и хората. Абе направо имам чувството, че премиера се казва Ердоган и ние не сме в Европа, а в Близкия Изток.

И когато лайната започнаха да летят като шрапели в посока кабинета получихме реакция. Друг скандал…

Информационното бомбардиране стартира с пряко противопоставяне и както обикновено имаше за цел да затрупа един скандал с друг и така стария да загуби актуалност и медиите да загубят интерес към него като към вчерашна новина.

Този път обаче информационната бомбардировка беше повече от очевидна. Не, не заради обичайния модел, а заради поляризацията, която се потърси при по-новия скандал, а именно претопления скандал от март за външното финансиране на ДОСТ.

Много ми е интересно какво се е случило в последната седмица по това дело, че рязко да го пуснем като първа новина в емисиите на националните телевизии, а тази за оградата да пребутаме в края?

Естествено прокуратурата също е в схемата, нали не сте си мислили друго де? Все пак нека не забравяме коя персона всъщност е говорител-прокурор, а именно държанка на Цвъки ЦРУ-то, която с огромна компетенция обясняваше в днешните емисии за казуса с ДОСТ, докато клетата БГ аудитория цъкаше с език пред малкия екран и включи патриотичната си емоция…

Знаете ли аз съм националист, но не съм глупак! Глупаци са тези, които гласуват за вас заради това, че сте написали една хубава дума в името си…дума, за съжаление изпразнена от съдържание.

Много ми хареса как след зверското насиране на Патриотите в правителството, ГЕРБ извади старата схема и пак подкара селската, че скандал се покрива със скандал. Не заради другото, ами народа обича да е емоционален – виждате, че всичкото народ по риалити форматите реве като бебета.

Емоция майка, майната му на мисленето и логиката – това все пак е доста соц и ретро, а и въобще не се котира сред младите. Да, бе онея дето изтичат като мозъци, но още се чудя дали половината НАСА е българска или горчивата истина е, че торим английските ягоди със собствената си претенциозна посредственост.

След като бе изкаран скандал на 6 месеца и то разбира се в точния момент, когато пак трябва да се кърпи акУ на управляващите, то забавното е, че пост-реакцията е ориентирана към аудиторията на Патриотите, която да преглътне още 200 милиона кражба в името на това да „спрат ДОСТ“, който пък всъщност май никой не ебава …освен ДПС.

Още един тънък момент, свързан с горното е, че с този нов скандал ГЕРБ и ОП, привлякоха на своя страна и ДПС, които на драго сърце почнаха да громят турските мекеренца на ДОСТ, че току виж трябва да делят баницата.

А дали това не е доказателството, което народа не ще да види, че ДПС играе с правителството винаги. Другото е наивност.

И така весело и отговорно произведохме пореден скандал. Ако другата седмица няма скандал – притеснявайте се, че току виж някой е взел да мисли като държавник, а не като селски първенец и е заел някоя видиш ли държавническа позиция и вземе да дълбае в един проблем до край.

За всеки случай пуснахме и списък на политиците в схемата на КТБ, че да има за какво да говорят в новините де, че само ги удължават и ако не ги напълним с нещо по-актуално, току виж пак за разбъркали старите лайна тез журналисти и трябва пак да се уволняваме. А там, там смрадта е много, ама много лоша, мирише на Преход.

Коментар на Тодор Стефанов, журналист, News24sofia.eu

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.