Касапска благотворителност?

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/kasapska-blagotvoritelnost/16476 SvobodnoSlovo.eu
Касапска благотворителност?

"Министър-председателят Бойко Борисов и членовете на правителството взеха решение да дарят по 1000 лева от заплатите си за подпомагане на социално слаби семейства по време на извънредното положение.

Сумата ще бъде преведена на Фонд "Социална закрила“, в който ще се създаде целева програма за подпомагане на схемата за раздаване на пакети с хранителни продукти.", възторжено цвилят медиите и кудкудякат мисирките! Да поразсъждаваме върхху тази тържствена новина.

Заплатите на премиера, министрите и останалата чиновническа пасмина се формират от държавния бюджет. Нали така? Държавният бюджет се образува от данъците, таксите и глобите на населението. Нали така? И сега премиерът и министрите ще се бръкнат и ще дарят (?!) по 1000 лв. на социално слабите. Нали така? Чии са обаче тия 1000 лв.? От касичките-прасенца на премиера, министрите и останалата чиновническа пасмина! Не ли това отвратителна класика от сферата на лицемерния цинизъм и канибалската филантропия? Касапска благотворителност? Кажете ми какво е това?!

Любо Кольовски

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.